1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslikul õhtusöögil Burns Supper hüüab torupill ja keerlevad kildid
Heategevuslikul õhtusöögil Burns Supper hüüab torupill ja keerlevad kildid

Heategevuslikul õhtusöögil Burns Supper hüüab torupill ja keerlevad kildid

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Briti-Eesti Kaubanduskoda korraldab Šotimaa rahvuspoeedi Robert Burnsi auks homme kell 19 Mustpeade Majas heategevusõhtusöögi Burns Supper, mille jooksul kõlavad traditsioonilised sõnavõtud ja Burnsi luuletused, tantsitakse šoti rahvamuusika järgi ning toimuvad ka suur heategevusloterii ja -oksjon.

Iga aasta jaanuarikuu lõpus kogunevad šotlased üle kogu maailma Robert Burnsi auks õhtusöögilaua taha, et tähistada Šotimaa armastatuima luuletaja sünnipäeva. Suurejoonelise õhtu programmi kuuluvad toostid Burnsi ja šoti rahvusroa haggis’e terviseks, loterii ja oksjon, tantsimine Edinburghist pärit ansambli Wullie Fraser Ceilidh Band saatel ning kindlasti on laual ka haggis.

„Selleaastasel Burnsi õhtusöögil loodetakse koguda varasemast veelgi enam raha erinevate toetatavate projektide tarbeks. Lisaks meie liikmetele koguneb õhtusöögile rekordarv nimekaid külalisi Eestist, Šotimaalt ja mujalt üle maailma. Uuendusena kasutame ka veebipõhist oksjonit, mis läheb reede õhtul üle kohapeal toimuvaks võistupakkumiseks, millele on oma panuse andnud kunstnikud, ettevõtted, organisatsioonid ja ka Briti suursaadik Chris Holtby,“ täpsustab Briti-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees James
Oates.

Briti-Eesti Kaubanduskoda edendab Eesti ja Ühendkuningriigi ettevõtete omavahelist suhtlust, loob ärikontakte ning korraldab seminare, heategevusüritusi, delegatsioonide külaskäike ja mitmesuguseid kohtumisi. Koja iga-aastase tippsündmuse Burns Supperi jooksul kogutud rahaga on varem toetatud näiteks heategevusfondi Minu Unistuste Päev, Eesti Skautide Ühingut ning Tallinna Tehnikaülikooli tublisid bakalaureuse- ja/või magistriõppe üliõpilasi.

Head Uudised GoodNews