1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITA SINAGI! MTÜ Naerata Ometi abistab Eesti väikelastekodusid
AITA SINAGI! MTÜ Naerata Ometi abistab Eesti väikelastekodusid

AITA SINAGI! MTÜ Naerata Ometi abistab Eesti väikelastekodusid

MTÜ Naerata Ometi abistab Eesti väikelastekodusidMittetulundusühing Naerata Ometi abistab tänavu viit väikelastele mõeldud lastekodu.

MTÜ Naerata Ometi on juba kuus aastat abistanud annetustega perekondi ja lapsi, kes seda tõesti vajavad. Kui siiamaani on põhiliselt abistatud erivajadustega lapsi ravivahendite ja taastusraviga ning puudustes perekondi, siis nüüd on sihiks võetud aidata ka Eesti väikelastekodusid.

Paraku on täna Eestis jäänud tagaplaanile väiksemad lastekodud, mis ei ole olnud laialdase tähelepanu all ja mille olemasolust inimesed sageli üldse ei teagi, kuid kus esineb mitmeid probleeme, mida ei suudeta omal jõul lahendada. Mõnes neist laseb MTÜ sõnul katus läbi, mõnes lastekodus kukuvad telliskivid sõna otseses mõttes seinast välja.

“Väikelastekodude toetamise suund sai alguse koostöös Maiasmokk magusabrändiga, mille kaasabil kaardistasime viie Eesti väikelastekodu probleemid ning millega koostöös proovime lahendada igas lastekodus ühe probleemi. Kaardistamise käigus aga selgus, et probleeme, mis vajaksid lahendamist, kuid millega hätta jäädakse on iga lastekodu puhul tunduvalt rohkem kui üks,” lausus projekti üks eestvedajaid Heiki Lutschan.

Naerata Ometi abistab 2015. aastal järgmisi väikelastekodusid: Kohtla-Järve Asenduskodu, Kohtla-Nõmme Asenduskodu, Oisu Asenduskodu, Sillamäe Asenduskodu ja Tartu Kristlikku Asenduskodu.

Head Uudised GoodNews