1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Veteranide toetuseks jooksis sadu inimesi
Veteranide toetuseks jooksis sadu inimesi

Veteranide toetuseks jooksis sadu inimesi

SinilillejooksEile jooksis Tallinnas Pirital rannapromenaadil üle kolmesaja inimese veteranipäevale pühendatud heategevuslikul Sinilillejooksul.

Võistlusraja pikkus oli 3,2 kilomeetrit ning esimesena finišeeris kapral Indrek Tobreluts ajaga 9.27. Jooksu tulemusi mõõdeti kuues võistlusklassis ja iga võistlusklassi kolme parimat autasustati medaliga. Autasud andis üle peaminister Taavi Rõivas, kes ka ise jooksul osales. Koos peaministri, veteranide, liitlasriikide sõdurite ja jooksusõpradega osalesid jooksul ka Riigikogu liige Rainer Vakra ja kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran. Samuti sai kohapeal proovida oma vastupidavust ja sooritada kaitseväe üldfüüsilise testi.

Veteranide tunnustuseks soetatud Sinilillega teeb igaüks tänavu annetuse Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele kaasaegse mobiilse kõnniroboti soetamiseks, mida tulevikus saavad kasutada nii vigastatud veteranid kui ka kõik teised keskuse patsiendid raskete selja- ja peaaju kahjustuste ravis.

Sinilillejooksu toetas ka Eesti Tervise Fondi kampaania Mehed Vormi, mille eesmärgiks on noorte liikumisharjumuste parandamine ning millega on tänaseks ühinenud üle 300 mehe ja naise.

Head Uudised GoodNews