1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITÄH HEADELE INIMESTELE! Pisike Elly leiab ka uuel aastal Lastefondilt tuge osteopaatia ja massaaži jätkamiseks
AITÄH HEADELE INIMESTELE! Pisike Elly leiab ka uuel aastal Lastefondilt tuge osteopaatia ja massaaži jätkamiseks

AITÄH HEADELE INIMESTELE! Pisike Elly leiab ka uuel aastal Lastefondilt tuge osteopaatia ja massaaži jätkamiseks

EllyTV3 heategevussaate “Inglite aeg” vahendusel paljudele eestlastele südamesse pugenud haruldase haigusega 4-aastane Elly saab ka järgmisel aastal abi SA TÜ Kliinikumi Lastefondilt, kes toetab tüdruku massaaži ja osteopaatiat.

Järgmise poole aasta jooksul toetab Lastefond Ellyt selles igakuiselt 200 euroga, mis teeb toetussummaks kokku 1200 eurot. Ühekordselt panustab tüdrukule massaaži ja osteopaatia võimaldamiseks 200 eurot ka Tallinna linn.

Ellyl on diagnoositud vaid tüdrukutel esinev kaasasündinud geneetiline arenguhäire nimega Rett sündroom. Haigus avaldub 6.-18. elukuul, kui seni normaalselt arenenud lapse areng seiskub ning omandatud oskused hakkavad taandarenema: kaob eesmärgipärane käe kasutamine ning suhtlemis- ja sotsiaalsed oskused, tekivad stereotüüpsed liigutused, lapsed hakkavad vältima silmkontakti ja käituma autistlikult. Lisaks jäävad nad maha nii kasvus kui kaalus ning hilisemas elus tekib seljakõverus ehk skolioos. Ellyl kaasnevad haigusega krambid ning hingamisraskused.

Haigus on küll ravimatu, kuid seda on võimalik leevendada regulaarse füsioteraapia, massaaži ja osteopaatiaga, mis toetavad Elly arengut ja aitavad tal igapäevase eluga paremini toime tulla.

Tüdruku ema sõnul on massaaž ja osteopaatia Ellyle eluliselt vajalikud, eriti praeguses olukorras, kus füsioteraapiat lapsele väga palju teha ei saa. “Ellyl on hetkel kohe päris kehvasti ning krambid on kahjuks igapäevased. Seetõttu ei saa ta ka eriti võimelda. Ainsat leevendust pakuvad praegu ostopaatia ja massaaž – peale protseduure kohe tunneme, kuidas Ellyl on rohkem jõudu ja elutahet,” selgitab ta.

Lapse massöör Heli Randoja peab regulaarse massaažiga jätkamist samuti väga vajalikuks. “Meil on Ellyga olnud nii paremaid kui halvemaid päevi. Oli periood, kus ta oli kogu aeg väga väsinud ja valulik, kuid kombineerisime siis vastavalt olukorrale ja tundlikkusele massaažiga ka stimuleerivaid harjutusi. Ise ta veel aktiivsust üles ei näita, mistõttu tuleb vanematel tublisti ise juurde teha, kuid lahendame seda koos ja liigume sammhaaval edasi,” räägib massöör.

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves on rõõmus, et Lastefond saab aidata Elly olukorda veidikenegi parandada: “Väikese Elly raske haigus on kahjuks ravimatu, küll aga on võimalik haiguse kulgu veidigi leevendada ning siinkohal on just Lastefond perele toeks tulnud. Suur tänu kõigile headele annetajatele, kelle abiga see võimalik on!”

Ka Elly ema tänab annetajaid südamest: “Iga kord osteopaati külastades või masaaži saades tunneme hinges suurt tänutunnet ja rõõmu. Miljon tänu teile, et olete meie jaoks olemas!”

Lastefond on oma annetajate abiga Elly perekonda toetanud tütrele osteopaatia ja massaaži võimaldamisel alates 2014. aasta novembrist.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil  http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews