1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame noored võistlusele! Nõmme noored kabetajad koguvad abi rahvusvahelisele võistlusele sõitmiseks
Aitame noored võistlusele! Nõmme noored kabetajad koguvad abi rahvusvahelisele võistlusele sõitmiseks

Aitame noored võistlusele! Nõmme noored kabetajad koguvad abi rahvusvahelisele võistlusele sõitmiseks

Käesoleva aasta 1. augustist kuni 9. augustini toimuvad kabe Euroopa noorte meistrivõistlused Valgevenes. Nõmme kabeklubil on laste võistlustele saatmiseks kogutud kokku üle 5000 euro. Eelarvest on puudu veel 1350 eurot, mille kogumiseks oodatakse heade inimeste igakülgset abi.

Nõmme kabeklubi on tegutsenud 24 aastat. Selle aja jooksul on kabes vilumuse saavutanud ja võistluskogemuse saanud tuhanded Eesti laspsed. Klubist on välja kasvanud nii maailmameister, Euroopa meister kui ka üle 30 Eesti meistri. Ka sellel kevadel toimunud Eesti meistrivõistlustelt on Nõmme Kabeklubi noppinud viis Eesti meistritiitlit.

Nõmme Kabeklubi eestvedajaks ja treeneriks on legendaarne kabetreener Heinar Jahu, kes on ka ise aktiivne kabetaja. Lisaks on viimasel aastal oma abikäe laste treenimiseks ulatanud kabe suurmeister Urmo Ilves.

Nõmme Kabeklubist on rahvusvahelistele võistlustele minemas 14 noort vanuses 7-12 aastat. Kõik nad saavutasid Eesti meistrivõistlustel õiguse esindada Eestit Euroopa noorte meistrivõistlustel.

Grupi alaealiste saatmine Valgevenesse maksab kokku 6500 eurot. Tänu lapsevanematele ja toetajatele on kaetud enamus summast, puudu on veel 1350 eurot.

Endise Nõmme asevanema Risto Kase sõnul ei ole rahvusvaheliseks võistlusteks valmistumine kerge töö. „Meeskonna komplekteerimine ja sponsorite leidmine on suur katsumus. Koguda on õnnestunud suurem osa vajaminevatest rahalistest vahenditest, jäänud on veel lõpusirge. Noored on pannud kogu protsessi väga palju energiat ja emotsiooni, loodan väga, et inimesed panevad projektile oma õla alla“.

„Meie noored on väga palju pingutanud, et sellel võistlusel hästi esineda. Nõmmelt osaleb kõige nooremas ehk kuni 10-aastaste vanusegrupis kaks tüdrukut ning kolm poissi. Järgmises astmes kuni 13 aastaste hulgas mängivad kolm tüdrukut ning kolm poissi ja kuni 16 aastaste hulgas kaks poissi,“ rääkis kabetreener Heinar Jahu.

„See on suur saavutus, et oleme suutnud kokku koondada nõnda suure hulga tugeva potentsiaaliga noori,“ lisas Jahu.

Alates juulist on võimalik kabevõistlustele sõitmist toetada Hooandja.ee vahendusel.

Projekti kohta leiab rohkem infot veebilehelt!

Head Uudised GoodNews