1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. „SILMAD ON SÜDAME AKEN!“ Pere Optika toetatav prillifond aitas esimest perekonda
„SILMAD ON SÜDAME AKEN!“  Pere Optika toetatav prillifond aitas esimest perekonda

„SILMAD ON SÜDAME AKEN!“ Pere Optika toetatav prillifond aitas esimest perekonda

4. juulil käisid Kehrast pärit kuuelapselise Jürgensonide pere kolm prillikandjast liiget – 18-aastane Birete, 15-aastane Rico ja 7-aastane Roland – Tallinnas silmakontrollis ja endale meelepäraseid prilliraame valimas.

„Silmad on südame aken“ on Eesti Lasterikaste Perede Liidu, Eesti Lions-klubide ja Pere Optika prillipoe koostöös loodud heategevusfond. Pere Optika 35 poes üle Eesti kogutakse annetusi toetamaks lasterikaste perede noori prillide soetamisel. Ühiselt töötatakse selle nimel, et parandada silmade tervishoidu ja optiliste teenuste kättesaadavust. Igalt Pere Optikas tehtud ostult koguneb 10 senti „Silmad on südame aken“ fondi, mille abil soetatakse lasterikaste perede lastele vajaminevad prilliraamid ja -klaasid.

„See algatus on sündinud soovist anda panus oma lähedasi toetava ühiskonnamudeli toimimisse Eestis,“ ütleb Pere Optika prillipoodide omanik Jaan Põrk ja lisab: „Projektiga tahame aidata leida üles just need inimesed, kelle jaoks kvaliteetsete prillide eest tehtav väljaminek on väga suur osa nende eelarvest, mida nad võiksid selle asemel kasutada mitmesugusteks perekondlikeks ühistegevusteks.“

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap loodab, et „Silmad on südame aken“ fondist saab pika elueaga initsiatiiv: „Loodetavasti suudame laste nägudele tuua naeratusi ning silmadele leevendust. Fondi kogunenud annetused jõuavad lasteni, kes seda abi kõige enam vajavad.“

Tallinnas Silmakese silmaarstide juures ja Solarise keskuse Pere Optikas silmi kontrollimas ja prilliraame valimas käinud Jürgensonid on esimene toetust saanud perekond. Kehrast pärit kuuelapselises peres on koos ema Eveliniga kolm prillikandjat. 7-aastasele Rolandile meeldib kitarri ja käsipalli mängida ning meeletutes kogustes raamatuid lugeda; 15-aastane Rico mängib jalgpalli ja 18-aastane Birete keskendub keskkooli lõpetamisele Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumis.

Rohkem infot „Silmad on südame aken“ fondi toimimise kohta võib leida Pere Optika kodulehe „Teeme head“ alalehelt.

Head Uudised GoodNews