1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. AITAME PÄÄSTA ELUSID! Regionaalhaigla verekeskus alustab suvetuuriga „Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!“
AITAME PÄÄSTA ELUSID! Regionaalhaigla verekeskus alustab suvetuuriga „Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!“

AITAME PÄÄSTA ELUSID! Regionaalhaigla verekeskus alustab suvetuuriga „Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!“

Sel suvel käib Regionaalhaigla verekeskus Eesti linnades tuuril egiidi „Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!“ all. Tuuri avalöök toimub 29. ja 30. juunil Rakvere Kultuurikeskuses. Vereloovutusele on oodatud kõik doonorid, kelle südamesoov on aidata päästa elusid.

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep selgitab, et tänavune aasta on ka verekeskusele koroonast tingituna tavapärasest keerulisemaks kujunenud, mistõttu on oluline iga doonori panus. „Verekeskusele on suvi alati tavapärasest suurem väljakutse, sest just siis esineb rohkem traumasid, mil patsiendid vereülekannet vajavad,“ ütles Lellep, lisades, et iga doonori panus võib osutuda elupäästvaks.

Hilton Tallinn Park hotelli müügidirektori Tendo Lindvesti sõnul on Hiltoni hotellide väärtuseks täita maailm külalislahkuse, valguse ja soojusega ning lisab: „Veredoonorlus on heategevuslik ja vabatahtlik ning haakub hästi hotelli põhimõtetega, kutsume igal aastal ka oma töötajaid üles verd loovutama. Just seepärast kingime igas linnas ühele doonorile koos kaaslasega tasuta Eforea SPA pääsme“. Spa külastuse loosis osalevad kõik vereloovutajad. Lisaks loositakse igas linnas palju muid põnevaid auhindasid.

29.-30. juunil on verekeskuse suvetuur Rakvere Kultuurikeskuses, 20.-21. juulil Haapsalus, 27.-28. juulil Eesti südames Paides, 5.-6. augustil Raplas ja 12.-13. augustil Keilas.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Head Uudised GoodNews