1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ANNAME HOOGU I Mis on „Võlukalli saladus?“ Valmivas lasteraamatus see selgubki
ANNAME HOOGU I Mis on „Võlukalli saladus?“ Valmivas lasteraamatus see selgubki

ANNAME HOOGU I Mis on „Võlukalli saladus?“ Valmivas lasteraamatus see selgubki

Kas oled tundnud ennast vahel nagu tühjaks pigistatud sidrun? Lapsed, raha, töö tervis… Tahaks vahel lihtsalt mängida ja puhata nii nagu väikesena. Tahaks kasvõi vahel väike piknik teha, aga ei saa. Siis juhtubki nii, et ühel hetkel enam ei jaksa, sest pole energiat? Kust seda siis saada? Margo Partsi sõnul tulebki siinkohal appi „Võlukalli saladus.“

„Kallistamise võlujõud võib tõsta meid väga kõrgele. Mis on aga „Võlukalli saladus?“ Valmivas lasteraamatus see selgubki. Suur töö on juba tehtud. Pildid on joonistatud, kujundatud… Jäänud on vaid trükkimine,“ lausub raamatu autor Margo Parts ja palub headelt inimestelt hoogu juurde, et „Võlukalli“ mõtet võimalikult palju saaks.

Milleks vaja ometi veel ühte lasteraamatut?

„Õige küsimus! Aga “Võlukalli saladus” polegi veelükslasteraamat, sedasorti, mille lugemine tundub olevat pigem igavavõitu kohustus ja mis jääb kiiresti nurka tolmu koguma. “Võlukalli saladus”  on lugu, mida on juba testitud ja heaks kiidetud mitme täiskasvanu poolt, kelledel on reaalne laste kasvatamise ränkraske kogemus! Lisaks sellele on raamatu käsikirja lastud ette lugeda erinevas vanuses ja soos lastele. Nende naeru ja põnevust täis suud-silmad andsid tagasisideks teada, et käsikirjaga tasub edasi minna illustratsioonide, kujundamise ja trükkimisega,“ sõnab Margo.

Kes on Margo Parts?

Margo Parts – sündinud ja kasvanud üles Tartus ning õppinud Tartu Tamme Gümnaasiumis ja Sisekaitseakadeemias.Juttude mõtlemine ja kirja panemine on meeldinud talle juba lapsest saadik. Kaks aastat tagasi hakkas Margo aga oma enda lastele mõtlema välja lugusid, kus nemad said olla peategelased. Peale iga juttu nõudlus muudkui kasvas. Selle kõige tulemusena ilmus eelmine aasta koos kirjastusega Tänapäev raamat “Loore ja Villiam”. „Mitmed lapsed on öelnud, et see on nende lemmikraamat ja küsinud lisa. Lapsesuu ei valeta ja seetõttu olengi nüüd nii kaugel, et julgen julgen soovida jagada teiega ja teie abil lõbusat ja emotsioone tulvil uut lugu,“ lausub Margo.

Millest raamat räägib?

“Võlukalli saladus” räägib ühest päevast täis põnevust, nalja, hirmu, rõõmu, kurbust ja ägedust – 2. septembrist. Peale pikka suvevaheaega tuleb Loorel ja Villiamil minna jälle kooli ja lasteaeda. Õde-vend saavad teada ja kogeda nii mõndagi uut, sealhulgas kallistamise võlujõudu. „Võlukalli aitab lapsed välja kõige hullematestki olukordadest – tõstab tagasi püsti ja viib veel kõrgemale – pilve piirini. Projekti edu korral ilmub lasteraamat “Võlukalli saladus” sügisel, siis kui algab taas kibekiire lapsed-kooli-lasteaeda-ise-tööle-suured-arved-pime-märg-aeg ning kõigile meile kuluks ära uut energiat, mida toob kallistusest saadud võlujõud,“ räägib Margo.

Kellele raamat mõeldud on?

Margo sõnul on kerges eelisseisus lapsevanemad ja nende 6 kuni 10-aastased võsud. „Kui Sa aga oled kuidagi lastega muul moel kokku puutunud või plaanid seda teha, sobib see raamat Sulle kindlasti,“ lisab ta.

  • Projektist saadud hoog ja toetus läheb raamatu trükikulude katmiseks. Margo projektile saad hoogu anda siit.
Head Uudised GoodNews