1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA UUDIS I Lidl hakkab vaderina toetama loomaaia lumeleoparde
HEA UUDIS I Lidl hakkab vaderina toetama loomaaia lumeleoparde

HEA UUDIS I Lidl hakkab vaderina toetama loomaaia lumeleoparde

Lidl Eesti alustab koostööd Tallinna Loomaaiaga ning hakkab vaderina toetama loomaaia lumeleoparde, panustades nende kvaliteetse elukeskkonna, toidulaua ja heaolu tagamisse.

„Liigirikkuse säilitamise toetamine on tänuväärne tegu ning ettevõtete ja eraisikute hulgas järjest populaarsem. Palju tänu Lidlile, kes lumeleopardi vaderiks asudes panustab nii siinsete isendite kui ka nende vabas looduses elavate liigikaaslaste heaolusse. Nimelt võime vaderitoetustest 10% suunata ka rahvusvahelistele liigikaitseprojektidele,“ ütles Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran.

Foto: Lidl Eesti

„Lidl on võtnud endale vastutuse kaitsta inimesi ja keskkonda moto „Parem homne“ all. Lumeleopardide looduslikke elupaiku mõjutavad rängalt kliimamuutused ja globaalse temperatuuri tõus, mille vastu ka meie ettevõttena võitleme. Tallinna Loomaaed on lumeleopardi kui ohustatud liigi kaitsmiseks palju ära teinud ja meie paneme vastutustundliku ettevõttena nüüdsest sellele tööle ka oma õla alla,“ kommenteeris Lidl Eesti esindaja Katrin Seppel alanud koostöö saamislugu.

Lumeleoparde võib pidada Tallinna loomaaia üheks kõige suuremaks tõmbenumbriks, ka tähistab Tallinna loomaaed igal aastal 23. oktoobril rahvusvahelist lumeleopardipäeva.

Foto: Lidl Eesti

Tallinna loomaaias elavad praegu kaks isast lumeleopardi Otto III ja Somu. Otto III toodi Tallinna loomaaeda 2019. aasta veebruari alguses Belgiast, kuid tema vanaema Odette on sündinud Tallinna loomaaias. Somu, kelle nimi tähendab hindi keeles Kuu, saabus Tallinna loomaaeda eelmise aasta lõpus Austriast Salzburgist. Somu sugupuu ulatub tagasi eelmisel sajandil Kõrgõstani loodusest püütud lumeleopardide Kungei ja Remboni, kes elasid Tallinna loomaaias pika elu.

Head Uudised GoodNews