1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. EESKUJU! Bazinga ilusalong tõttas appi kodututele loomadele
EESKUJU! Bazinga ilusalong tõttas appi kodututele loomadele

EESKUJU! Bazinga ilusalong tõttas appi kodututele loomadele

Kristin Roovet
Kristin Roovet

Tallinnas Mustamäe teel asuv Bazinga ilusalong otsustas korraldada kodutute loomade abistamiseks annetuskampaania ja nüüdseks on see juba andnud ka reaalseid tulemusi. GoodNews küsis teavet heategevusliku aktsiooni kohta ilusalongi ühelt omanikult Kristin Roovetilt.

Kristin, kuidas Teil tuli mõte põhitegevuse kõrvalt leida võimalus kodutute loomade aitamiseks?

Mõte oli meil kolmel inimesel juba ammu, sest oleme kõik loomainimesed ja soovisime kuidagi hüljatuid aidata, kuid ei osanud seda realiseerida. Nüüd, kus sügisega visatakse palju lemmikloomi tänavatele, sest inimesed kolivad oma suvekodudest linna ja jätavad oma suvelemmikud saatuse hooleks, otsustasime oma mõtte teoks teha.

Sügiseti on varjupaikadel alati kõige raskem ja meie valikuks osutus Varjupaikade MTÜ, kelle varjupaiku on üle Eesti ja nende süsteemi kohaselt, kui toetada ühte nende varjupaika, liigub olemasolev raha teise nende keti varjupaika, kus on abi vaja. Ehk siis kunagi ei saa neil olla nii, et toitu või asju on ühes palju ja teine varjupaik teises linnas on hädas. Oleme kuulnud oma klientidelt ja tuttavatelt, et nad hea meelega aitaks neid vaesekesi, aga igaühe võimalused on erinevad ja ühe või kahe konservi pärast, mis oleks nendel võimalik toetuseks anda, varjupaika sõitma hakata ei saa. Seetõttu otsustasimegi korjata kokku kõik need suured ja pisikesed annetused ning ise neile kohale viia, sest paljudest väikestest annetustest saab kord suur ja arvestatav kogus abivajajatele lemmikloomadele.

Kui palju on annetusi nüüdseks kogunenud?

Annetusi hakkasime korjama 21. oktoobril. 7. novembri seisuga oli annetajaid täpselt 30, kes kõik oma nimed ise kirja panevad. Selle ajaga on kogunenud juba arvestatav kogus toitu: kvaliteettoitu (Brit Care, Royal Canini jt) 15,76 kilogrammi; koera kuivtoit (Pedigree, Shappi, Darling) 14 kilogrammi; koerakonserve (Rokus, Juwel, Apollo, Pedigree) 15,05 kilogrammi; kuiv kassitoit (Kitekat, Whiskas) 17,1 kg; kassikonservid (Whiskas, Kitekat, Gourmee) 9,55 kilogrammi. Lisaks kaelarihmad, kassimaja, kassipesa, kraapimispuu, kuivtoidunõu, mänguasju ja igasuguseid maiuseid.

Korjanduse kohta on tundnud huvi ka inimesed, kes ei külasta meie salongi kliendina, vaid info on nendeni jõudnud ja seeläbi on tuldud korjandust toetama.

Kui pikalt Te veel annetusi kogute?

Esialgu oli plaan korjata kuni jõuludeni, et siis pühadeks annetused kohale viia. Meil pole ka selle vastu midagi, kui korjandus jätkuks ka pärast jõule, kui vaid annetajaid oleks.

Mida kujutab endast Teie ilusalong?

Bazinga ilusalong on 2011. aastal loodud pisike, omanäolise ja hubase õhkkonnaga ilusalong. Me pakume geelküünte, ripsmepikenduste ja juuksuri teenuseid ning meid võivad külastada kõik: emmed-issid, vanaemad-vanaisad, lapsed ja lapselapsed. Infot meie tegemiste kohta leiab ilusalongi kodulehelt või vaata värskeid pilte meil tehtud töödest Facebook’ist!

Usutles Jüri Kukk

Head inimesed, kui eeskuju oli nakkav või tekkis huvi, kes need abivalmid inimesed seal salongis toimetavad, siis löö kaasa!

Head Uudised GoodNews