1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS LASTEFOND! Selga heategevuskampaania lõppes edukalt!
PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS LASTEFOND! Selga heategevuskampaania lõppes edukalt!

PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS LASTEFOND! Selga heategevuskampaania lõppes edukalt!

1061307_71665950Täna tähistab SA TÜK Lastefond oma sünnipäeva piduliku koosviibimisega, kus tänatakse kõiki häid partnereid ning antakse TÜ Kliinikumi lastekliinikule sümboolselt üle küpsisetootja Selga toel muretsetud vastsündinute hingamist abistav CPAP-aparaat.

Seadme soetamisse andsid oma panuse kõik küpsisesõbrad, kes 1. oktoobrist kuni tänaseni ostsid kampaaniakleebisega Selga küpsiseid. Igalt sel perioodil ostetud küpsisepakilt annetas Selga Lastefondile 1 sendi, mille tulemusena on täna võimalik üle anda annetussumma hingamist abistava aparaadi soetamiseks.

Täna kell 18.00 Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpia banketisaalis toimuval sünnipäevaüritusel antakse lastekliiniku vastsündinute osakonnale üle sümboolne tšekk beebide hingamist abistava seadme tarbeks kogutud rahasummaga. Aparaat ise jõuab kliinikumi lähiajal. Neonatoloogia osakonna lastearst dr Anne Antsoni sõnul võimaldab see uue põlvkonna aparaat vastsündinu hingamist toetavat ravi, muutes seda lapsele paremini talutavaks ja täpsemaks. „Seade suudab arvesse võtta vastsündinu ebaküpsuse astet, individuaalsust ja võimalikke kaasnevaid haigusseisundeid. CPAP-aparaat aitab lapsel paremini hingata ja kergendada hingamishäiret, hoides hingamisteed avatud, võimaldades ninakanüülide kaudu manustada soojendatud, niisutatud ja lapsele vajaliku hapnikusisalduse ning rõhuga õhu ja hapniku segu,“ täpsustas ta.

Selga esindaja, NP Foods Eesti OÜ müügijuhi Anrijs Vazdikisi sõnul soovib ettevõte aidata lapsi, kuna just nemad on suurimad Selga küpsiste armastajad. „Viimase kolme aasta jooksul oleme aidanud 39 kuulmispuudega last üle Baltikumi ning viis haiglat on saanud Selga heategevusliku kampaania abil aparaadid, millega mõõdetakse beebide südametegevust sünnituse ajal. Oleme väga õnnelikud ja uhked, et käesoleva kampaania jooksul suutsime heade inimeste toel koguda vajaliku summa TÜ Kliinikumile Eesti beebide abistamiseks vajaliku hingamist toetava aparaadi soetamiseks,“ ütleb ta.

Lisaks tänatakse üritusel kõiki Lastefondi häid partnereid, kellega koos on terve aasta jooksul heategusid tehtud. Külalisi rõõmustatakse Birgit Õigemeele etteastega ning ühise küpsisetordi söömisega.

Lastefondi sünnipäeva raames on täna käimas ka heategevuslik selfi-kampaania: inimestel palutakse teha endast foto koos mõmmiga, et aidata kaasa annetuse kogumisele puudega laste hoiukodude projekti toetuseks. Iga fondi Facebooki lehele postitatud selfi eest annetab laenuettevõte Nordic Hypo 1 euro Lastefondile.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews