1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Carolin Illenzeeri Fondi sünnipäeval koguti teenistuses langenud või vigastatud kaitseväelaste lastele ligi 8500 eurot
Carolin Illenzeeri Fondi sünnipäeval koguti teenistuses langenud või vigastatud kaitseväelaste lastele ligi 8500 eurot

Carolin Illenzeeri Fondi sünnipäeval koguti teenistuses langenud või vigastatud kaitseväelaste lastele ligi 8500 eurot

28. detsembril Pärnu Rannahotellis toimunud Carolin Illenzeeri Fondi sünnipäevapeol koguti annetustena Eesti Kaitseväe teenistuses langenud või vigastatud sõdurite laste haridustee toetuseks ligi 8500 eurot. Sündmusel oli kohal ka fondile nime andnud Carolin Illenzeer ise, kellele anti täisealiseks saamise puhul üle ülikooli stipendium.

Aastal 2004 oli Carolin mõni nädal vana, kui ta nägi esimest korda oma isa, missioonisõdurit Arre Illenzeeri. Kahjuks jäi see ka viimaseks korraks, puhkuselt operatsioonipiirkonda Iraaki naastes Arre langes. Arre sõbrad soovisid pakkuda tüdrukule tulevikuks isa õlga, hakates talle koguma ülikoolihariduse omandamiseks toetust. Hiljem lisandus Carolinile sarnaseid lapsi veelgi ja otsustati hakata toetama ka teisi sama saatusega peresid ning loodi SA Carolin Illenzeeri Fond. 17 aastat tagasi 27. detsembril 2005 sai see ilus algatus alguse.

On suur rõõm, et Carolini näol on tegemist haridust kõrgelt hindava noorega. Fondi ühelt asutajalt Riho Terraselt stipendiumi vastu võtnud Carolin ütles oma südamlikus tänukõnes, et peale Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi lõpetamist soovib ta jätkata õpinguid rakubioloogia valdkonnas.

Rannahotellis toimuval sünnipäevapeol lõi südamliku õhkkonna muusikaliste etteastetega Kalle Sepp ja toimus meeleolukas oksjon fondi laste toetuseks. Oksjoni kõige erilisemaks objektiks oli nimepanekuvõimalus uuele kaitseväe haubitsale K9 Kõu. Seni on see au langenud vaid kaitseväe siseringiga seotud inimestele. 1300 euroga osutus see eriline võimalus oksjoni kõige väärtuslikumaks ning selle napsas endale muusik-helilooja Peedu Kass.

Sündmusel osalenud kaitseminister Hanno Pevkur ütles oma tervituskõnes, et Carolin Illenzeeri Fond on hea näide sellest, kuidas väikesest mõttest saab alguse midagi suurt ja südantsoojendavat. “Eesti vabaduse eest seisavad Eesti kaitseväelased nii kodumaal kui võõrsil. Kahjuks on see tähendanud ka seda, et osad vabaduse hoidjatest on jätnud oma elu. Seda enam tuleb väärtustada ja tänada kõiki vabatahtlikke, kes oma annetustega Carolin Illenzeeri Fondi aitavad toetada langenud võitlejate lapsi ja nende haridusteed,” märkis minister Pevkur.

Kuidas sina saad aidata?

Fondi annetusnumbrid on avatud aastaringselt:

  • 900 6705 – 5 eurot
  • 900 6715 – 20 eurot
  • 900 6735 – 50 eurot

LHV Pank:

Nimi: CAROLIN ILLENZEERI FOND SA
IBAN: EE687700771001314163
BIC/SWIFT: LHVBEE22

Head Uudised GoodNews