1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Credit24 Rahvaliiga hakkab võrkpalliväljakuid korrastama
Credit24 Rahvaliiga hakkab võrkpalliväljakuid korrastama

Credit24 Rahvaliiga hakkab võrkpalliväljakuid korrastama

Rõngu väljakAlates tänasest kuni 21. aprillini ootab Credit24 Rahvaliiga avaldusi konkursile Võrguplatsid korda, et rajada või korrastada sel suvel kaksteist võrkpalliväljakut. Kahel eelneval aastal on uue võrkpalliväljaku saanud ligi veerandsada kohta üle Eesti.

„Võrkpall on pallialadest üks harrastatumaid spordialasid amatööride ja tervisesportlaste seas. Võrku on mõnus mängida suvel rannas, seltskonnaüritustel või miks mitte oma kodu lähedal oleval avalikul väljakul. Võrkpalli saab küll mängida lihtsate vahenditega, kuid üks korras võrkpalliväljak – kvaliteetse võrgu ja postidega, teeb mängimise veelgi nauditavamaks,“ kommenteeris Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur. „Credit24 Rahvaliiga korraldatav Võrguplatsid korda konkurss on hea algatus, tänu millele on üle Eesti korrastatud 24 võrkpalliplatsi. Loodan, et konkursist võtavad osa kõik, kel soov parandada oma kogukonna ja piirkonna sportimisvõimalusi ning eluolu, sest kasu saame me sellest lõppkokkuvõttes ju kõik,“ tõdes Pevkur.

Rõngu väljak25. märtsist kuni 21. aprillini 2013 oodatakse kõiki võrkpallihuvilisi või kogukonna sportimisvõimaluste eest hea seisvaid inimesi esitama avaldus võrkpalliväljaku rajamiseks nende piirkonda. Sel aastal saavad uue võrgu, postid ja platsi piirid kaksteist võrkpalliväljakut üle Eesti. Käesoleval aastal valib žürii konkursile laekunud avalduste põhjal välja kaheksa kohta, mis avaldatakse 29. aprillil. Lisaks valib žürii välja veel kümme paika, mille seast selgitatakse välja neli võrguplatsi varustuse saavat kohta rahvahääletuse tulemusena. Kõigi kümne koha lühikirjeldused koos fotomaterjaliga lähevad üles Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehele ja Delfi Eesti Elu portaali 30. aprillil, kus kõik inimesed saavad anda oma soosikule poolthääle. Võrkpalliväljakud rajatakse lisaks veel nelja paika, mis koguvad 13. mai südaööks kõige enam like-hääli. Neli rahvahääletuse võitjat avalikustatakse 14. mail. Kõigi 12. väljaku saaja hooleks jääb võrguplatsi ettevalmistus, vahendite paigaldamine ning selle hilisem hooldus.

Rõngu väljakCredit24 Baltimaade tegevjuhi Rain Sepa sõnul on tal heameel, et konkursi osalushuvi ja ka inimeste tagasiside on kahel eelneval aastal olnud ääretult positiivne ja inspireeriv. „See on ka üks põhjus, miks me võrkpalliplatside korrastamist soovime ka sel aastal jätkata. Piirkonnad, mis konkursi raames on endale võrguväljaku rajamiseks vajaminevad tarvikud saanud on väljaku valmimise võtnud kogu kogukonna südameasjaks, kus iga inimene on tahtnud anda oma panuse. Just inimeste rõõm ja innukus on see, mis avaldab muljet ja soovi seda veelgi enam pakkuda,“ selgitas Sepp.

Konkursi Võrguplatsid korda raames esitatud võrkpalliväljaku eelistatud asukoht on kas munitsipaal- või kohaliku omavalitsuse maa. Eramaa on avalduse esitamiseks lubatud vaid siis, kui maaomanik tagab avaliku ligipääsu väljakule ja mänguplats asub nähtavas, juurdepääsetavas ning inimestele ohutus kohas. Taotleja peab asukoha kohta lisama vabas vormis kooskõlastuse kinnituse, koos kohaliku omavalitsuse või eraomaniku kontaktandmetega. Vajalik on lisada ka selgitus, miks antud piirkonda võrkpalliväljakut rajada soovitakse. Samuti tuleb lisada ka asukoha plaan ja võimalusel fotomaterjali, mis tuleb kasuks valiku tegemisel.

Konkursi taotlusvormi ja osalustingimused leiab aadressilt www.volley.ee/vorguplatsidkorda.

Täidetud dokumendid ja lisad tuleb saata hiljemalt 21. aprillil 2013 e-posti aadressile rahvaliiga@evf.ee või saata Eesti Võrkpalli Liitu, postiaadressile Pirita tee 12, Tallinn. Konkursi esimesed tulemused tehakse teatavaks 29. aprillil 2013.

Head Uudised GoodNews