1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Danske Bank annetas Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondile 2000 eurot
Danske Bank annetas Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondile 2000 eurot

Danske Bank annetas Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondile 2000 eurot

Danske Bank tegi 2000 euro suuruse annetuse Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondile vastsündinut imiteeriva simulaatornuku soetamiseks. Idee annetamiseks tuli panga töötajalt Henri Kaarmalt, kes esimese eestlasena üritas 6. juulil ujuda üle La Manche-i väina ning kutsus selle ettevõtmisega üles kõiki tegema annetusi Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondile.

Avavee- ja taliujuja Henri Kaarma seadis endale sihiks ujuda sel suvel esimese eestlasena üle La Manche’i väina ning lisaks isiklike võimete proovilepanemisele oli Henri soov läbi oma ettevõtmise toetada Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ning aidata seeläbi sünnitusmajal soetada elustamiskoolituseks hädavajalik vastsündinut imiteeriv simulaatornukk.

Danske Bank toetas Henrit tema ettevõtmises ja kandis osa toetusrahast Henri palvel otse toetusfondile.

„Oleme uhked Henri üle! Sellist ettevõtmist saab planeerida vaid väga tugev isiksus. Ühinedes Henri sooviga on meil siiralt heameel toetada omapoolse panusega Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi niivõrd olulise õppevahendi ostul,” lausus Aivar Rehe, Danske Bank tegevjuht.

„Ujumist planeerides otsustasin tähelepanu tõmmata mõnele heategevusprojektile. Tõuke toetada Pelgulinna Sünnitusmaja simulaatornuku soetamist andis asjaolu, et mul on kodus kasvamas 1-aastane põnn,” selgitas oma otsust Henri Kaarma.

La Manche-i väina ületamise pidi Henri Kaarma kahjuks katkestama distantsi viimases osas, 2,5 miili kaugusel Prantsusmaast. Põhjuseks talle vastu töötanud mõõn ning miinuses olev energiabilanss, mistõttu tuli ujujat turvanud kapteni käsul Henril ujumine pooleli jätta.

Henri peab saadud kogemust heaks õppetunniks: „Kahjuks seekord väina ületamine ei õnnestunud, kuid see katse näitas, kuivõrd paljudest osadest koosneb üks edukas maratonujumine ja samuti kinnitas reeglit, et igal maratonil juhtub midagi ootamatut. Seekord oli vajalikul tasemel nii minu treenitus, tervis, külmataluvus, saatemeeskond ja ka ilmataat soosis ettevõtmist, kuid alt vedas võime normaalselt tarbida spordijooki. Seetõttu ujusin viimased 10 tundi järjest kahanevate energiavarudega, mille tagajärjel minu edasiliikumine muutus lõpuks olematuks ja kapten otsustas ujumise peatada. Ent seekordne katkestamine oli heaks õppetunniks ja kindel on see, et mõne aasta pärast olen taas Inglismaa ja Prantsusmaa vahel üle La Manche’i ujumas.”

Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi eesmärgiks on 2013. aastal soetada sünnitusmajja vastsündinut imiteeriv simulaatornukk, mida kasutatakse vastsündinute elustamise harjutamiseks. „Simulaatornukk on kallis ja ääretult oluline vahend sünnitusmaja jaoks ning meil on suur rõõm, et Henri Kaarma sidus oma isikliku sportliku ettevõtmise heategevusega. Oleme Henrile selle eest väga tänulikud, sest tema initsiatiivi tulemusel on Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondil au võtta vastu suur annetus Danske Bankilt. Selle annetuse abil oleme palju lähemal oma eesmärgile soetada sünnitusmajja simulaatornukk. Suured tänud Henrile kogu ettevõtmise eest ja siirad tänud Danske Bankile lahke annetuse eest” kommenteeris Eeva Kauba, Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi tegevjuht.

Pelgulinna sünnitusmaja on üks kolmest Eesti suuremast sünnitusmajast ning iga neljas Eestis sündiv laps näeb ilmavalgust just seal. Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi eesmärk on anda heade toetajate abiga oma panus selleks, et lisaks vanemate armastusele, asjatundlikele tohtritele ja hoolitsevatele ämmaemandatele oleks elu algusele toeks ka kaasaegne keskkond ja abivahendid tarkade aparaatide näol. See on eriti oluline nende tillukeste inimeste jaoks, kes sündides või juba emaüsas abi vajavad.

Head Uudised GoodNews