1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Saaremaa intellektipuudega laste suvepäevade korraldajad ootavad abi!
Saaremaa intellektipuudega laste suvepäevade korraldajad ootavad abi!

Saaremaa intellektipuudega laste suvepäevade korraldajad ootavad abi!

Saaremaa intellektipuudega laste suvepäevad algavad 29. juulil 2013 ja kestavad vastavalt finantsilistele võimalustele kuni nädala. Suvepäevad said alguse aastal 2002.

Projekti meeskonna missiooniks on pakkuda enamasti majanduslikult kesisemal järjel olevatele intellektipuudega lastele suvel koos olemise ja tegutsemise kaudu täisväärtuslikku puhkust, mille läbi kinnistada positiivse sotsiaalse käitumise eeldused – enesega, teistega ja ühiseluga toimetuleku eeldused.

Üritus saab sel aastal toimuma üheteistkümnendat aastat. Iga aastaga on suurenenud üritust vajavate laste arv. Selle ajaga on väljakujunenud traditsioonilised üritused, mida projekti meeskond on kohandanud vastavalt laste vanusele ja tasemele.

Igal aastal pakutakse ka midagi uut ning käib ka mitmeid külalisi.

Mis abi vajatakse:

  • Abi vajatakse suvepäevade korraldamiseks.
  • Vajatakse nii rahalist toetust, toiduaineid (kartulid, maiustused, liha jne), huvitavaid külalisi või küllakutseid (nt ratsutamine, kohtumine põnevate elukutsete esindajatega, ka Saaremaalt välja, kui on võiamlik sposoreerida transport), väikeseid autasusid (nt. pliitasid, koolikotid, mänguasjad jne),transporti väljasõitudeks.
  • Abi toel saavad korraldajad teha lastele pikemad ja mitmekesisemad suvepäevad.
  • Hasartmängumaksu nõukogule esitatud projektis (mis sel aastal kahjuks ei saanud toetust) arvestati toidu kuludeks 787.50 € (see on arvestatu 25 lapse toidlustamiseks 4 korda päevas 7 päeva, tegelikult on suvepäevadele soovivaid lapsi umbes 30). Olemas on laste koduvaldade raha, millega suudetakse lapsi toitlustada 2 ja pool päeva. Samas projektis on arvestatud vaba aja inventariks 80 €, ravimiteks 30€, majanduskuludeks (nt paberid, värvid jne) 50 €.

Kuidas Sina saad aidata?

Rahaliseks toetamiseks saad teha ülekande:

Swedbank:

Maie Laipaik (konto on avatud suvepäevade korraldamiseks);
a/a 221033481543
Selgitus: Kallemäe Kooli lastelaager.

SEB:

Rahandusministeerium, viitenumber 2500017889,
a/a 10220034796011
Selgitus: Kallemäe Kooli lastelaager.

Toiduaineid ja auhindu saab viia Kallemäe kooli eelnevalt kokkuleppides Lembi Ratas 5221685 või Maie Laipaik 53739264.

Oodatakse külla ka inimesi, kellel on lastele midagi huvitavat (nt erinevad üritused, tegevused) pakkuda, küllakutseid nt ratsutama, seiklusparki jne.

Head Uudised GoodNews