1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. E-smaspäev toetab heategevusprojekti „Igale koolilapsele arvuti“
E-smaspäev toetab heategevusprojekti „Igale koolilapsele arvuti“

E-smaspäev toetab heategevusprojekti „Igale koolilapsele arvuti“

Esmaspäeval, 9. novembril toimub taas Eesti E-kaubanduse Liidu korraldatav ühisaktsioon e-smaspäev, kus osaleb rekordarv, üle 200 e-poe. Sel korral otsustasid e-kaupmehed lisada aktsioonile heategevusliku mõõtme, toetades projekti „Igale koolilapsele arvuti“. E-smaspäeva raames on eesmärk koguda vähemalt 10 000 eurot ning aidata Lastekaitse Liidul soetada kasutatud arvuteid, mis lähevad peredesse, kus on kolme koolilapse peale vähem kui üks arvuti.

Projekti toetamiseks on üle 75 Eesti E-kaubanduse Liitu kuuluvat e-poodi teinud juba annetuse ja kannavad e-smaspäeva lehel märgist „toetab Lastekaitse Liitu!“. Oma panuse saavad projekti anda ka e-ostlejad. Iga 9. novembril e-smaspäeva lehe külastaja eest toetavad Eesti E-kaubanduse Liit ja aktsioonis osalevad e-poed projekti 10 sendiga.

„Arvutite kasutamise võimalus tundub meist enamikule nii tavaline ja iseenesestmõistetav, et unustame, et neid ei pruugi igas kodus igale pereliikmele või ka 2-3 pereliikme peale korraga kasutamiseks jaguda,” kommenteeris Eesti E-Kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät heategevusprojekti toetamise mõtet. Tema sõnul on e-õppe vajadus koolidel endiselt olemas ja koduõpe võib taas reaalseks saada, mistõttu leidsidki e-kaupmehed, et nad võiksid liikmetega laste heaks rahakogumise ette võtta. “Miinimum eesmärk on kokku koguda vähemalt 10 000 eurot, mille garanteerime, et paljud pered saaksid vajamineva arvuti koju veel sel aastal,“ kinnitas Tõnu Väät.

Eriolukorras kodanikualgatusena sündinud „Igale koolilapsele arvuti“ liikumise abil on endale arvuti saanud enam kui 1500 last, kuid koostöös kohalike omavalitsustega kokku pandud nimekiri peredest, kellel on raskusi vajalike seadmete soetamisega, on endiselt pikk. E-smaspäeva raames kogutud annetuste eest ostab Lastekaitse Liit kasutatud arvuteid ja katab arvutite saatmise postikulud.

E-smaspäev on Eesti E-kaubanduse Liidu poolt korraldatav Eesti e-poodide 24-tunnine ühisaktsioon, kus Eesti kaupmehed tutvustavad oma kaubavalikut läbi sooduspakkumiste, kingituste või tasuta tarne. Sel korral on e-smaspäevaga liitunud ligi 200 ettevõtja seas nii tuntud tegijaid kui ka väiksemaid e-poode ning esindatud on ka mitmed kategooriad sh ehituskaubad, mööbel, sisustuskaubad, rõivad, raamatud, elektroonika, tehnika jpm. E-smaspäeva pakkumised avaldatakse 9. novembril südaööl kl 00:00 kodulehel. E-smaspäev toimub iga maikuu ja novembrikuu teisel esmaspäeval.

Head Uudised GoodNews