1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jääkaru uus kodu
  4. Eeskujuks! Valgustite maaletooja kogus kampaania käigus jääkarude heaks 1225 eurot
Eeskujuks! Valgustite maaletooja kogus kampaania käigus jääkarude heaks 1225 eurot

Eeskujuks! Valgustite maaletooja kogus kampaania käigus jääkarude heaks 1225 eurot

jaakarude-heaks
Veronika Padar ja Gunnar Ploom

Acme LED valgustite maaletooja Coomor Kaubandus OÜ algatas 1. septembril heategevusliku kampaania, kus igalt Eesti jaekaubandusvõrgust ostetud Acme LED valgusallikalt annetati 10 senti Tallinna Loomaaia jääkarude uue kodu toetuseks. 30. novembril sai see üllas ettevõtmine läbi ja kokku laekus polaariumi ehituse tarvis 1225 eurot.

Osaühingu Coomor Kaubandus tootejuht Gunnar Ploom ütles, et üle Eesti müüdi Selveri, Bauhofi, Coopi, E-Ehituskeskuse, Maxima ja Grossi kauplustes üle 12 000 valgusti, mis lubab eeldusel, et üks klient võtab tavaliselt 2-3 Acme LED pirni, arvata kampaanias osalejate arvuks 4000-5000 ostjat. “Need tooted on head, hinnad on head ja ka mõte selle taga on hea,” arvas tootejuht. Tema hinnangul liidavad sellised heategevuslikud kampaaniad nii osavõtvaid firmasid kui ka nende töötajaid, sest ka poodides tegelesid inimesed kampaaniasiltide kleepimise ja toodete väljapanekuga ning võivad öelda, et on selles osalejad.

gunnar-ploom
Gunnar Ploomi hinnangul liidavad sellised heategevuslikud kampaaniad nii osavõtvaid firmasid kui ka nende töötajaid.

Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatuse liige ja projekti “Jääkaru uus kodu” eestvedaja Veronika Padar ütles, et nii suurt summat polegi ettevõtete poolt kunagi üle kantud, summad on jäänud tavaliselt 100-200 euro kanti. “Firmad valivad heategevuses tavaliselt toetuspunktiks lapsed, loomade peale mõeldakse vähem,” arvab ta. “Loodame, et ettevõtted kuulevad ja toetavad meidki, sest lõppsummast on puudu pool miljonit.”

veronika-padar
Loodame, et ettevõtted kuulevad ja toetavad meidki, sest lõppsummast on puudu pool miljonit.

Coomor Kaubanduse tootejuht Gunnar Ploom arvab, et iga selline kampaania aitab kaasa ka energiasäästlikkusele ning taastuvate energiaallikate kasutamisele. Suur mõju on ka heategevuslikul momendil. “Raha teenimine on igal firmal põhiasi, aga see ei täida teatud tühimikku hinges, mida aga teeb heategevusest tingitud rahulolu,” lisab ta. Peale jääkarude toetab firma ka sporti, näiteks korvpalli ja võistlust “TV10 olümpiastarti”, sest juhtkond on sportlik. Ettevõtte strateegia kohta ütleb ta, et ollakse paindlikud, ja kuigi ollakse hulgimüügifirma, püütakse kliendi jaoks olla vajadusel kättesaadavad ka rohujuure tasandil.

jaakarude-heaks2
Raha teenimine on igal firmal põhiasi, aga see ei täida teatud tühimikku hinges, mida aga teeb heategevusest tingitud rahulolu.

Mis aga puutub Tallinna Loomaaia polaariumi ehitusse, siis Veronika Padari sõnul on maha pandud torustikud ja trassid, valatud basseinide betoonist osa ning töö jätkub. Jääkarude uue kodu heaks on annetusi teinud tuhanded inimesed, organisatsioonid ja asutused, suurimaks annetajaks on seni Tallinna linn 2,5 miljoni euroga.

Jüri Kukk Ajakirjanik