1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. EESTI AITAB AUSTRAALIAT I Eesti annetused Austraalia maastikupõlengute ohvrite abistamiseks jõudsid abivajajateni
EESTI AITAB AUSTRAALIAT I Eesti annetused Austraalia maastikupõlengute ohvrite abistamiseks jõudsid abivajajateni

EESTI AITAB AUSTRAALIAT I Eesti annetused Austraalia maastikupõlengute ohvrite abistamiseks jõudsid abivajajateni

Eesti Punane Rist edastas Austraaliale Eesti inimestelt kogunenud annetused ja Välisministeeriumi eraldatud toetuse kogusummas 53 160 eurot. Kogunenud annetused võttis vastu Austraalia Punane Rist, kes kindlustab annetuste sihipärase kasutamise. Annetuste toel jätkatakse metsapõlengutes kannatanud kogukondade aitamist ülesehitamise ja taastamistöödega järgneva kolme aasta jooksul.

„Austraalia võitleb praegu nii nagu kogu kogu ülejäänud maailm koroonaviiruse põhjustatud pandeemiaga. Seda paraku ajal, mil sealsed inimesed ja elukeskkond ei ole veel maastikupõlengute tagajärgedest taastuda jõudnud,“ selgitas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv.  „COVID-19 pandeemia on kahjuks ulatuslikest põlengutest laastatud Austraalia piirkondade elanikele tekitanud tohutult lisapingeid ning raskendab taastumis- ja ülesehitamisprotsessi,“ lisas Perv.

Alates möödunud septembrist on Punase Risti töötajad ja vabatahtlikud olnud väljas piirkondades üle kogu Austraalia ja pakkunud abi kümnetele tuhandetele abivajajatele nii hädaolukorra ajal kui selle järel.

„Metsapõlengute mõjud ei ole tuntavad mitte ainult kaotatud elude, tuhandete hävinud kodude, metsiku looduse kahjustuste ja hävinud pühapaikade kaudu – kuude kaupa põlenud tulekahjud, ekstreemsed kuumalained ja suits on jätnud tugeva jälje ka kõigi sealsete inimeste füüsilisele ja emotsionaalsele heaolule,“ rääkis Eesti Punase Risti president Harri Viik. „Need mõjud ei kao üle öö, paljud inimesed on veel pikka aega metsapõlengute tagajärgede tõttu keerulises olukorras,“ lisas Viik.

Punane Rist pakub kannatanud inimestele hädaabi- ja remonditoetusi, et hävinud kodud üles ehitada ning võimalikult kiiresti normaalse elu juurde naasta. Rahvusvahelise Punase Risti varasema kogemuse najal saab öelda, et kogukondade taastumine ja kodude ülesehitamine võib võtta aastaid. Kogutud annetused aitavad seda protsessi kiirendada ning on kannatanutele suureks abiks.

Jaanuari alguses avas Eesti Punane Rist kogumiskontod Austraalia maastikupõlengute tagajärjel kannatanute abistamiseks. Oma solidaarsust Austraalia riigi ja rahva jaoks keerulisel ajal said kogumiskontodele tehtavate annetustega üles näidata kõik heasoovijad. Eesti inimestelt kogunes annetustena kokku 3160 eurot, millele lisati Eesti Välisministeeriumi poolne toetus summas 50 000 eurot. Eesti Punane Rist edastas kogunenud annetused Austraalia Punasele Ristile, kes kindlustab annetuste sihipärase kasutamise Austraalias.

Annetuste toel jätkatakse metsapõlengutes kannatanud kogukondade aitamist ülesehitamise ja taastamistöödega järgneva kolme aasta jooksul. Nii Eesti kui kogu maailma heategijate annetused jõuavad abivajajateni selleks loodud meetmete abil. Sinna alla kuuluvad nii otsetoetused viivitamatu abi saamiseks kui ka pikaajalised taastamisprojektid.

Austraalia Punane Rist annab oma veebilehel avaldatavates raportides regulaarselt ülevaadet, kuidas kogutud toetussummat metsapõlengutes kannatada saanud kogukondades kahjustustest taastumise toetamiseks ja leevenduse pakkumiseks kasutatakse.

Eesti Punane Rist ja heade uudiste portaal tänavad kõiki annetajaid ja abistajaid, kes metsapõlengutes kannatanute toetuseks oma panuse andsid!

Head Uudised GoodNews