1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit tunnustab vabatahtlikke
Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit tunnustab vabatahtlikke

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit tunnustab vabatahtlikke

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit

18. aprillil algusega kell 12.00 leiab Tallinnas, Glehni lossis aset Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu (ELIL) vabatahtlike tunnustamisüritus. Üritusega tänatakse uusi ja praeguseid vabatahtlikke, kes oma igapäevaste tegemiste kõrvalt leiavad aega abistada erivajadustega inimesi. Lisaks sellele kuulutakse välja ELILi aasta vabatahtlik.

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu vabatahtlike tunnustamisüritusel osaleb sotsiaalminister Taavi Rõivas ja muusikaliste vahepaladega rõõmustab kohalviibijaid Marvi Vallaste.

Vabatahtlike roll Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidus on suur ja liidu jaoks on oluline kaasata vabatahtlikud üritustele ja organisatsiooni igapäevatöösse. Tuua nad erivajadustega inimeste maailma ja näidata, et erivajadusega inimene on lihtsalt inimene, kes vajab aeg-ajalt veidi lisaabi.

Kuid töös erivajadustega inimestega on palju nüansse, millega peavad vabatahtlikud kursis olema. Selleks korraldas ELIL vabatahtlike koolitusprojekti „Vabatahtlikud sõbraks erivajadustega inimeste maailmaga“. ELILi vabatahtlike projekti eesmärgiks oli organisatsioonile välja koolitada olemasolevad vabatahtlikud ja leida juurde uusi vabatahtlikke, kes on valmis oma vaba aega panustama ELILi üritustes ja tegevustes. Vabatahtlike projekti sihtgrupiks on kõige laiem üldsus, kuna kõik kodanikud saavad vabatahtlikest kasu.

Projekti lõpuks on välja koolitatud 20 vabatahtlikku, kes on valmis igal ajal ja igas situatsioonis kaasa aitama nii ELILis kui ka teistes erivajadustega inimeste organisatsioonides. Projekti lõppedes on ka ühiskond teadlikum erivajadustega inimestest ning nende abistamise võimalustest.

Head Uudised GoodNews