1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tänu Lastefondi abile saab ühekuune Mark suunduda kodusele ravile
Tänu Lastefondi abile saab ühekuune Mark suunduda kodusele ravile

Tänu Lastefondi abile saab ühekuune Mark suunduda kodusele ravile

Lastekliinikusse soetati kojulaenutuseks mõeldud pulssoksümeeter ja aspiraator. Abivahendid maksid kokku 1092 eurot ning nüüdsest on võimalik mõned raskemalt haiged väikesed patsiendid kiiremini kodusele ravile lubada. Täna, 17. aprillil saab tänu uutele seadmetele haiglast koju ühekuune Mark.

Esimeseks renditasuta seadmete laenutajaks on vanemad, kelle pisipoeg Mark on juba kuu aega pidanud haiglas viibima. Kohe peale sündi avastati poisil keeruline haigus, millega kaasnevad söömisprobleemid ja immuunpuudulikkus ning mille raviks on luuüdi siirdamine.

Väike Mark vajab söömisprobleemide tõttu pidevat aspireerimist ja vere hapnikuga küllastatuse taseme mõõtmist pulssoksümeetriga. Tänu sellele, et poisi tervisliku seisundi jälgimiseks vajalikke abivahendeid on võimalik koju laenutada ning et need on kaasaskantavad, saab Mark luuüdi siirdamise operatsioonile eelneva aja koduravil viibida.

„Meie fondi üheks projektitegevuseks on kogemusnõustamise teenuse arendamine erinevates TÜK kliinikutes. On positiivne tõdeda, et antud juhtumi lahendus sai alguse kogemusnõustaja ja arsti ühisideest otsida võimalust pikka aega haiglaravil viibinud vastsündinu kodusele ravile suunamiseks. Arsti, kogemusnõustaja ja lapsevanema ühispöördumine Lastefondi poole viis soovitud tulemuseni: laps pääseb täna Lastekliiniku kojulaenutuse aparaatidega kodusele ravile,“ rõõmustas koos perega TÜK Lastefondi tegevjuht Agnes Karlson.

Head Uudised GoodNews