1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Eesti Punane Rist kogub annetusi Afganistani elanike abistamiseks
Eesti Punane Rist kogub annetusi Afganistani elanike abistamiseks

Eesti Punane Rist kogub annetusi Afganistani elanike abistamiseks

Eesti Punane Rist kogub Afganistani elanike abistamiseks annetusi, mida kasutatakse meditsiiniabi, rehabilitatsiooni, joogivee ja muu elutähtsa tagamiseks.

„Afganistani rahvas ei peaks kannatama poliitilise muutuse tõttu. Selleks, et tagada elutähtsad teenused, nagu tervishoid, ja vältida tõsist humanitaarkriisi, on vaja rahvusvahelise üldsuse tuge. Kutsume kõiki üles andma oma panust, et vähendada Afganistani perede kannatusi,” sõnas Punase Risti Aasia regiooni direktor Christine Cipolla.

Rahvusvaheline Punase Risti Komitee on Afganistanis tegutsenud juba 30 aastat. Paigale jäädakse ja abistamist jätkatakse hoolimata konfliktist. Hetkel on kohapeal umbes 1800 Punase Risti ja Poolkuu töötajat ja vabatahtlikku.

„Kabulis praegu lahinguid ei toimu, küll aga on tohutu humanitaarabivajadus tekkinud nädalatepikkustest lahingutest linnades, nagu Kandahar, Herat ja Lashkar Gah. Tuhanded on vigastatud. Kodud, haiglad ja infrastruktuur on kahjustatud või hävinud,“ kirjeldas Punase Risti Afganistani delegatsiooni juht Eloi Fillion.

Olukorra Afganistanis teeb veelgi keerulisemaks põud, mis on kogu riigis halvanud toiduainete tootmise. Kariloomad on hukkunud ja pered toiduta. Hetkel on tõsine toidupuudus umbes 11 miljonil inimesel.

Eesti Punane Rist annab annetused edasi Rahvusvahelisele Punase Risti Komiteele, kes suunab need Afganistanis just sinna, kus vajadus on kõige suurem. Toetada saab Eesti Punase Risti kodulehe kaudu.

Head Uudised GoodNews