1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Reservohvitseride Kogu annetas pidulikul rivistusel kaitseväe ühendatud õppeasutustele lipu
Eesti Reservohvitseride Kogu annetas pidulikul rivistusel kaitseväe ühendatud õppeasutustele lipu

Eesti Reservohvitseride Kogu annetas pidulikul rivistusel kaitseväe ühendatud õppeasutustele lipu

Eesti Reservohvitseride Kogu annetas täna Tartu Raekoja platsil korraldatud pidulikul rivistusel kaitseväe ühendatud õppeasutustele lipu.

Raekoja platsil peetud kõnes ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, et usalduse hoidmiseks on vaja tarka väge. “Tänapäeva maailmas, kus teadmised ja informatsioon on vahedamad relvad kui teras ja tina, on tarvis anda parimat võimalikku sõjalist haridust kõikidel õppetasemetel,” ütles kindralmajor Terras. “Eestis on selle ülesande täitmiseks loodud kaitseväe ühendatud õppeasutused. Lipu saamine märgib kogu sõjalise õppetöö ühtsust, selle pühendumist kõrgeima eesmärgi täitmisele ehk Eesti kaitsele.”

Kindralmajor Terrase sõnul peab kaitsevägi targalt ja oskuslikult ära kasutama Tartus asuvate ülikoolide võimalusi ja teadmiste väge riigikaitse hüvanguks. “Tartu Eesti haridus- ja teaduselu keskusena on parim koht meie riigikaitse tulevikku kujundavate noorte meeste ja naiste harimiseks,” ütles kindralmajor Terras.

Lipu üleandmistseremoonial oli kohal üle saja kadeti, kaitseväelase ja töötaja. Kaitseväe kolonni saatis pidulikul marsil kaitseväe orkester, lippu õnnistas kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere. Esimese lipunaela lõi lipuvardasse kaitseministeeriumi nimel kantsler Mikk Marran, kes luges ette lipu diplomi. Samuti lõid lipuvardasse naelad kaitseväe juhataja kindralmajor Terras, Kaitseliidu, kadettide ja Tartu maleva noorkotkaste esindaja ning enne Teist maailmasõda kõrgema sõjakooli lõpetanud eruohvitser Kristjan Pett.

Traditsiooni kohaselt ei osta kaitseväe asutus omale ise lippu, vaid lipp annetatakse. Kaitseväe ühendatud õppeasutuste lipu annetas Eesti Reservohvitseride Kogu. Lipu õmblemiseks kulunud 990,5 eurot saadi kaitseväelaste ja reservohvitseride annetustest, mida aitas koguda endine kaitseväe juhataja Johannes Kert. Lipp paigutatakse õppeasutuste ülema kolonel Aarne Ermuse kabinetti. Lipu valmistas lipuvabrik Teise maailmasõja eelsete kavandite järgi. Õppeasutuste lipp on sarnaselt väeosade lippudele au ja ühtekuuluvuse sümbol.

Head Uudised GoodNews