1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. EESTLASED AITAVAD! Eestlaste toel käivad koolis enam kui 250 noort ghanalast ja keenialast
EESTLASED AITAVAD! Eestlaste toel käivad koolis enam kui 250 noort ghanalast ja keenialast

EESTLASED AITAVAD! Eestlaste toel käivad koolis enam kui 250 noort ghanalast ja keenialast

EESTLASED AITAVAD! Eestlaste toel käivad koolis enam kui 250 noort ghanalast ja keenialast
Mondo Tarkusefondi stipendiaat Joyce oli üks Ghana Nabdami piirkonna parimaid põhikoolilõpetajaid, kes sai matemaatikas ja teaduses kõrgeima hinde. Ta lõpetas Presentationi põhikooli Logres ja valis edasisteks õpinguteks St. Francise tüdrukute keskkooli Jirapas, kus ta õpib reaalteadusi.

2015. aasta esimesel koolipäeval alustas õppimist sada noort keenialast, kelle õpingutele aitavad kaasa eestlaste poolt tehtud annetused. Lääne-Aafrikas asuvas Ghanas jätkas eestlaste toel kooliteed 140 põhikooli õpilast.

Eestlased on saanud MTÜ Mondo kaudu noorte aafriklaste haridusesse panustada juba alates 2009. aastast. Kui esimesel aastal astus eestlaste abiga kooli mõnikümmend õpilast, siis tänaseks on see kasvanud juba 240 lapseni. Kogutav toetus on vaid 40 eurot lapse kohta, kuid sellest jätkub lisaks õppemaksu tasumisele ka kohustusliku koolivormi ning esmatähtsate õppevahendite jaoks.

“See, mis meie jaoks siin on üsna väike summa, aitab aga ühel noorel inimesel astuda suure sammu oma haridusteel edasi ning tänu sellele ka vaesusest eemale” nentis MTÜ Mondo toetusprogrammi juht Riina Kuusik-Rajasaar.

MTÜ Mondo toetusprogramm on suunatud nendele noortele, kes on jäänud kas orbudeks või kelle vanemad on ühel või teisel põhjusel jäänud tööta. Noored pärinevad väga vaestest perekondadest ning pahatihti sõltuvad vanematest õdedest-vendadest, kelle abiga koolimakse tasutakse. Õed-vennad maksavad selle eest aga omaenda hariduse hinnaga.

Lisaks 240 koolitoetust saava põhikooliõpilase pälvisid sel aastal väljapaistvate õppetulemuste eest MTÜ Mondo Tarkusefondi stipendiumi ka 37 gümnaasiumiõpilast Keenias ja Ghanas. Tarkusefond aitab oma unistused teoks teha headel õppuritel, kes soovivad jätkata kooliharidust kesk- või kutsekoolis.

Rohkem infot leiab MTÜ Mondo toetusprogrammi veebilehelt!

SAAGE TUTTAVAKS! MTÜ Mondo Tarkusefondi stipendiaadid 2014-2015

Head Uudised GoodNews