1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Estonia initsiatiivil sai Slovjanski kaunite kunstide kool klaveri
Estonia initsiatiivil sai Slovjanski kaunite kunstide kool klaveri

Estonia initsiatiivil sai Slovjanski kaunite kunstide kool klaveri

1439561_38962456Rahvusooperi Estonia esindus eesotsas teatrijuhi Aivar Mäega osalevad täna Slovjanskis sealsele kaunite kunstide koolile kingitud Estonia klaveri üleandmise pidulikul kontserdil. Ukraina külastuse käigus kohtub Aivar Mäe ka Ukraina rahvusooperi peadirektori Petro Tšuprinaga, et arutada teatrietenduste vahetust lähiaastatel.

Kell 15 algavast kontserdist võtavad osa ka Eesti suursaadik Kiievis Sulev Kannike ja Slovjanski linnapea Oleg Zontov. Kontserdil esinevad noored solistid ja ansamblid koos saatjatega, balalaikamängijate, kitarristide ja viiuldajate ansamblid, džäss-grupp „Improviz“, tantsurühm „Akvarell“ ja paljud teised. Kontserdi kunstiline juht on kooli direktori kohusetäitja Elena Sizonova.

Rahvusooper Estonia korraldas oktoobris ja novembris heategevusliku kampaania „Estonia Ukraina heaks“, mille tulu läks uue Estonia kontsertklaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide kooli õpilastele. Heategevusliku kontserdi tuluna, korjanduskastidest ja toetajatelt koguti kokku 34 467 eurot.

Projekti toetasid Ukraina rahvusooper, Ukraina suursaatkond Eestis, kultuuriministeerium, välisministeerium, Eesti suursaatkond Kiievis ja paljud teised ettevõtted ning eraisikud.

Head Uudised GoodNews