1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Fujitsu töötajad kulutasid miljon kilokalorit väikelaste tervise edendamise heaks
Fujitsu töötajad kulutasid miljon kilokalorit väikelaste tervise edendamise heaks

Fujitsu töötajad kulutasid miljon kilokalorit väikelaste tervise edendamise heaks

Selle aasta maikuust kuni septembri lõpuni toimus Fujitsu kampaania “Liigume koos”, mille mõte oli ergutada valdavalt arvutitööd tegevaid Fujitsu töötajaid oma tervisele ja heaolule tähelepanu pöörama. Lastefondile, et anda oma panus Eesti laste elustiili muutmisse ning tervisekäitumise parandamisse.

Kampaania käigus võisid töötajad nii spordisündmustel osaleda kui ka oma treeningud ja igapäevased liikumised Endomondo rakenduse abil kirja panna. Osalejad kõndisid, jooksid, käisid joogas ja jõusaalis, surfasid, sõitsid aerulauaga, mängisid pallimänge, sõitsid rulluiskude ja rulaga. Üheskoos kulutati umbes miljon kilokalorit ning läbiti 16 000 kilomeetrit.

Lastearstide sõnul on laste haiguste taga järjest enam elustiilist tulenevad põhjused ja nad soovivad juhtida vanemate tähelepanu väikelaste õigele toitumisele, liikumis- ja unevajadusele ning tervetele peresuhetele. Annetusega toetab Lastefond lastearstide välja töötatud ning lastevanematele mõeldud väikelaste elustiili teemalise infomaterjali koostamist.

Rio-Steffi Plaaser, kes oli üks kampaania korraldajatest, tänas osalejaid ning kommenteeris, et ettevõtmine pakkus Fujitsu töötajatele nii liikumis- kui ka andmisrõõmu ning taoliste heategevuskampaaniatega plaanitakse jätkata.

“Märkasime, et mitmed töötajad nakatusid täiesti uut laadi spordipisikutega. Vahva oli ka see, et mitmed töötajad sportisid koos ning oma harrastusi tutvustati laiemale ringile. Lisaks pakkus töötajatele rõõmu liikumise sidumine heategevusega. Sarnast kampaaniat planeerime kindlasti ka tulevikus. Meil on hea meel kampaania käigus kogutud summa üle anda Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile, et muuhulgas positiivselt mõjutada Eestimaa laste liikumis- ja sportimisharjumusi.”

Lastefondi tegevjuht Kadri Org avaldas heameelt, et Fujitsu otsustas ka tänavu propageerida töötajate seas aktiivset liikumist ning jätkata heategevuslikku koostööd Lastefondiga.

“Oleme väga tänulikud, et Fujitsu Estonia otsustas teist aastat järjest võtta ette äärmiselt tänuväärse ettevõtmise, panustades rohkem liikuma motiveerides oma töötajate tervisesse ning sellega ühtlasi ka Eesti laste tervise edendamisse. Hindame kõrgelt ja peame väga eeskujulikuks Fujitsu Estonia väärtuspõhist töötajate kaasamist heategevusse panustamisel! Fujitsu Estonia toel Eesti Lastearstide Seltsiga koostöös valmivast trükisest “Lapse tervis 21. sajandil – elustiil on võtmeküsimus” on puudust tundnud nii laste- ja perearstid kui ka lastevanemad ning loodame, et sellest saab toetav abimaterjal tervemate laste kasvatamisel.”

Möödunud aastal toetas Fujitsu Lastefondi kaudu raskelt haigeid lapsi, annetades 3100 eurot hipoteraapiaks. Siis sai iga töötaja oma panuse anda mõnel spordisündmusel osalemisega. Kokku osaleti eelmisel aastal 122 erineval spordisündmusel ja läbiti 3062 kilomeetrit.

Trükis valmib koostöös Eesti Lastearstide Seltsi liikmetega, kes korraldasid lastekaitsepäeval heategevusliku jooksu, mille tulu läheb samuti trükise väljatöötamise ning levitamise kulude katteks.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suurimaid lastehaigla juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone Eestis. Alates 2000. aastast on Lastefond annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või –hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid üle Eesti. 18 tegutsemisaasta jooksul oleme heade annetajate abil kogunud laste ravitingimuste parandamiseks üle viie miljoni euro. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata, hakates püsiannetajaks SIIN. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews