1. Avaleht
  2. Heategu
  3. G4S rannavalvur päästis Pühajärvest seitsmeaastase poisi
G4S rannavalvur päästis Pühajärvest seitsmeaastase poisi

G4S rannavalvur päästis Pühajärvest seitsmeaastase poisi

Pühapäeval tõi G4S rannavalvur Pühajärve rannas veest välja seitsmeaastase poisi, kes sattus mitme meetri sügavuses vees uppumisohtu kui ujumisrõngaga mängides rõnga seest välja libises. Pühapäeval 21. juunil kell 12.15 märkas G4S rannavalvur Pühajärves seitsmeaastast poissi, kes oli ujumisrõngaga vees üle poidepiiri ujunud, kus vesi on vähemalt viis meetrit sügav. Vetelpäästja sõitis paadiga poisi juurde ja palus tal mitte üle poidepiiri ujuda.

Kui laps tagasi ranna poole ujus käis ta ühel hetkel ujumisrõngaga ümber, libises rõnga seest välja vee alla ja hakkas siis paaniliselt oma veemänguasjast kinni haarama. Juures olnud rannavalvur märkas, et poiss ei oska ujuda, aitas ta oma paati ja tõi kaldale.

Poisi vanemad olid küll rannas, kuid lapse tegevuses nad ohtu märgata ei osanud. Vetelpäästja andis neile lapse üle ja selgitas, mis oli poisiga vees juhtunud.

Selliste õnnetuste ennetamiseks soovitavad vetelpäästjad lapsevanemal olla laste juures sedasi, et vees mängiv laps jääks alati täiskasvanu ja kalda vahele. Samuti ei tohiks last lubada sügavasse vette kui ta ujuda ei oska.

Ligi 100 G4Si vetelpäästjat hoiavad rannalistel silma peal 21 supelrannas Tallinnas, Tartus, Võrus, Otepääl, Elvas, Põlvas, Türil, Viljandis, Tõrvas, Paides, Haapsalus ja Pärnus.

Head Uudised GoodNews