1. Avaleht
  2. Heategu
  3. SUPER I G4S rannavalvur päästis Tamula järvest mehe
SUPER I G4S rannavalvur päästis Tamula järvest mehe

SUPER I G4S rannavalvur päästis Tamula järvest mehe

Reede õhtul päästis G4S rannavalvur Võrus Tamula järvest alkoholijoobes mehe, kes hoolimata vetelpäästjate palvetest mitte ujuma minna, hüppas paadisillalt vette ja sattus uppumisohtu.
26. juunil kella 19.45 paiku tulid Tamula rannas G4S rannavalvurite juurde kaks naist, kes ütlesid, et paadisillal on umbes 60ndates eluaastates mees, kes soovib rääkida rannavalvuriga.

Mehe juurde jõudes tundis vetelpäästja tugevat alkoholi lõhna ja mehe käitumine oli ebastabiilne. Lisaks hakkas mees rääkima isikliku elu probleemidest ja palus ujumiseks vetelpäästja tuge, kuna oli kindel, et võib uppuda.

Mees soovis ujuma minna paadisillalt vette hüpates. Rannavalvur pakkus talle, et jalutavad koos kaldale, kus saab ohutult end veega märjaks kasta ja jahutada.

Vetelpäästja kutsus appi ka teise rannavalvuri. Koos üritati meest takistada kui too paadisilla otsa poole kõndis. Mees aga põikles rannavalvuritest mööda ja kõndis silla lõppu. Kuna sild kõikus, siis haaras rannavalvur mehest kinni, viimane aga tõmbas end lahti ja hüppas seejärel järve, kus vesi on üle kahe meetri sügav.

Üks vetelpäästjatest võttis seejärel ühendust häirekeskusega ja kutsus abi, teine sõitis rannavalve paadiga mehe juurde. Mees oli võimeline ujuma, kuid vajus vahepeal vee alla ja tuli siis tagasi pinnale. Mees suunati paadisilla juures oleva purjepaadi juurde, millest ta kinni haaras. Paadisillal tuli appi üks rannas olnud noorem mees, kellega koos aitas vetelpäästja joobes mehe esmalt purjepaadile ja seejärel paadisillale.

Veest välja aidatud mees viidi kaldale, kus pääste ja politsei temaga edasi tegelesid. Kiirabimeedikute abi mehel vaja ei läinud.

Head Uudised GoodNews