1. Avaleht
  2. Heategu
  3. LAPS VÕITLES MEELEHEITLIKULT ENDA ELU EEST I Rannavalvurid päästsid Tartus Anne kanalist uppumisohtu sattunud viieaastase poisi
LAPS VÕITLES MEELEHEITLIKULT ENDA ELU EEST I Rannavalvurid päästsid Tartus Anne kanalist uppumisohtu sattunud viieaastase poisi

LAPS VÕITLES MEELEHEITLIKULT ENDA ELU EEST I Rannavalvurid päästsid Tartus Anne kanalist uppumisohtu sattunud viieaastase poisi

Laupäeval päästsid G4S rannavalvurid Tartus Anne kanalist viieaastase poisi, kes ei jaksanud end veepinnal hoida ega suutnud ka enam hingata. Lapse ema oli samal ajal poes ja last valvata lubanud naisterahvas lapse ohtu sattumist ei märganud.

27. juunil, mõni minut peale kella 12 märkas G4S rannavalvur Anne kanali paadisilla juures liikumist ja veega plärtsutamist. Vetelpäästja kutsus kohe teise rannavalvuri appi. Nad nägid, et pooleteise meetri sügavuses vees on väike poiss, kes teeb kramplikke liigutusi ja ei jaksa end veepinnal hoida. Laps võitles meeleheitlikult enda elu eest.

Vetelpäästjad tõmbasid poisi välja. Sel hetkel oli laps näost siniseks tõmbumas, ta ei suutnud hingata ja oli teadvust kaotamas. Rannavalvuri sõnul oli see minuti küsimus kui poissi tulnuks elustama hakata. Vetelpäästja avas lapse hingamisteed, seejärel väljutas poiss vee, mille oli sisse hinganud.

Kiirabit oodates tuli vetelpäästjate juurde poisi ema, kes tunnistas, et oli õnnetuse hetkel poes, kuid oli palunud tuttaval naisterahval last valvata. Viimati oli last nähtud laste ujumisalas.
Kiirabimeedikut kontrollisid rannas lapse tervislikku seisundit ja viisid ta seejärel haiglasse põhjalikumasse kontrolli.

Uppumisohtu sattunud laps ega ka täiskasvanu ei hüüa vees appi ega suuda endast märku anda. Lastega juhtuvaid õnnetusi saab ära hoida kui lapsevanem jälgib, mida laps rannas teeb. Kahjuks avastavad vetelpäästjad lapsi uppumisohust päästes alati, et lapsevanem või lapse järele vaatama pidanud täiskasvanu kas ei olnud üldse rannas või ei vaadanud rannas viibides lapse järele.

Head Uudised GoodNews