1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GALERII! Eile toimus heategevuskonverents “Heategija – riik või inimene?”
GALERII! Eile toimus heategevuskonverents “Heategija – riik või inimene?”

GALERII! Eile toimus heategevuskonverents “Heategija – riik või inimene?”

MONIKA2Eile Swissotelis toimunud SA Hille Tänavsuu Vähiravifondi „Kingitud elu“  heategevuskonverentsil „Heategija – riik või inimene?“ rääkis Toivo Tänavsuu, kuidas olukorrast „Maksa või sure?“ sai alguse suur õnnistus, milleks on täna viimase lootuse fondiks kutsutav vähiravifond „Kingitud elu“.

„Mitmed inimesed teadsid minu ema Hille Tänavsuud, ta oli kange nõukogude naine, kasvatas üles kaks poega ja töötas ajakirjanikuna,“ sõnas SA Hille Tänavsuu Vähiravifondi „Kingitud Elu“ asutaja ja juhataja, Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu. „Ta võitles seitse aastat kopsu- ja neeruvähiga, kuid ta oli rikas inimene, sest lapselapsi oli tal palju. Suur šokk saabus peale tema 50. juubelit, kui algas 7-aastane võitlus.“MONIKA

„Meil on läinud väga hästi – kõik 10 taotlejat on abi saanud, kellelegi pole pidanud ära ütlema,“ rääkis Toivo Tänavsuu fondi käekäigust. „Meid on nimetatud viimase lootuse fondiks, mille kõikidest annetustest läks kõigest 3% tegevuskuludeks, mis on erakordne. Me kingime elu nendele inimestele, kes seda vajavad.“

GoodNews’i looja ning peatoimetaja Monika Kuzmina osales konverentsil ühes „raskekahurväega“, kelleks olid Eesti heategijad, visionäärid, ettevõtjad, poliitikud, arstid, juhid, patsiendid jt huvitatud.

Sõnavõttudega astusid üles Toomas Paul, Jaak Aaviksoo, Maris Jesse, Hans H. Luik, Toivo Tänavsuu, dr Peeter Padrik ja Tanel Ross. Innustavaid lugusid räägivad igapäevased heategijad nagu SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv ning MTÜ Oleviste Hoolekanne juhatuse liige Riina Solman. Konverentsi avas sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt ja päeva juhib näitleja Märt Avandi.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu“ (www.kingitudelu.ee)  on asutatud 5. veebruaril 2014 eesmärgiga hüvitada annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Rita Rätsepp ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

Vaata galeriid!

« kohta 3 »
Head Uudised GoodNews