1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VABATAHTLIKE ABI! Osavad kudujad abistavad ukrainlasi
VABATAHTLIKE ABI! Osavad kudujad abistavad ukrainlasi

VABATAHTLIKE ABI! Osavad kudujad abistavad ukrainlasi

272457_9067Naiskodukaitse kutsus septembri lõpus inimesi üles kuduma Ukraina abistamiseks villaseid sokke ja sõrmkindaid, praeguseks on vabatahtlike abiga kogunenud juba mitusada soki- ja kindapaari.

“Praeguseks on kogunenud mitusada paari ilusaid, isetehtud ja peamiselt Eesti-Ukraina värvides villaseid sokke ja sõrmkindaid nii Ukraina Rahvuskaardi ridades võitlevatele meestele kui ka kriisipiirkonnas abivajavatele tsiviilelanikele,” rääkis Naiskodukaitse esinaise asetäitja Ave Proos.

“Huvi projekti vastu on olnud pidev, panustavad nii Naiskodukaitse liikmed kui ka inimesed väljastpoolt organisatsiooni. Naiskodukaitsjatel on selle üle väga hea meel ja tunneme oma kaasmaalaste üle uhkust. On näha, et eestlased soovivad Ukraina rahvast aidata ning loodame, et Naiskodukaitse kudumisprojekti kaudu saame pakkuda selleks ühe võimaluse paljudest,” rääkis Proos.

Proosi sõnul saavad kõik soovijad kuni 10. detsembrini tuua isetehtud sokid ja sõrmkindad lähimasse Kaitseliidu malevasse, kust Naiskodukaitse need kokku kogub, vastavalt vajadusele komplekteerib ning koostööpartnerite abiga Ukrainasse toimetab. Tallinnas saab kudumeid viia ka Kaitseliidu peastaapi.

“Esialgu on plaan asjad teele panna peale 10. detsembrit, samas on hetkel erinevate koostööpartneritega läbirääkimised koostöö osas, seega on võimalik, et osa kudumeid pannakse teele juba veidi varem,” rääkis Proos. “Kuna kriis Ukrainas kestab, siis on võimalik, et käesolevast projektist sünnib ka erinevaid jätkuprojekte,” lisas ta.

Kui eelnevatel aastatel on Naiskodukaitse kudumisprojekte korraldanud pigem organisatsioonisiseselt, siis seekord oli eesmärk teha ise ja kutsuda üles ka kõiki Eesti naisi projekti panustama.

Head Uudised GoodNews