1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GOODNEWS KIIDAB! MTÜ Vaba Ukraina saadab esimesed esmaabipaunad teele järgmisel nädalal
GOODNEWS KIIDAB! MTÜ Vaba Ukraina saadab esimesed esmaabipaunad teele järgmisel nädalal

GOODNEWS KIIDAB! MTÜ Vaba Ukraina saadab esimesed esmaabipaunad teele järgmisel nädalal

GOODNEWS KIIDAB! MTÜ Vaba Ukraina saadab esimesed esmaabipaunad teele järgmisel nädalal
Foto: MTÜ Vaba Ukraina

Heategevuskontserdi ja annetustega üle 200 000 euro kogunud MTÜ Vaba Ukraina kavandab esimesed esmaabipaunad Ukrainasse teele panna järgmisel nädalal.

MTÜ Vaba Ukraina juhatuse liikme Kuido Külma sõnul läksid pühapäeva õhtul tellimused välja. “Kallimad asjad tulevad kolme nädala pärast, aga esmaabipaunad saame järgmine nädal teele panna,” rääkis Külm.

Esmaabikotid jao- ja rühmasuurustele üksustele pannakse kokku Eestist ostetud või spetsiaalselt tellitud meditsiinivahenditest. Ukrainlastele saadetakse sidemeid, žgutte, haavasalve, põletusgeeli, verejooksu peatavat Celox pulbrit, spetsiaalseid plaastreid suurte ja kõhu- ja rindkerehaavade katmiseks, kopsuvigastuste puhul kasutatavaid dekompressioonnõelu, süstlaid, kanüüle ja infusioonisüsteeme, samuti alusmatt-kanderaame, termolinu, traumakääre ja palju muud.

Eestlaste käest on meditsiiniabi saanud vabatahtlikud pataljonid Donbass, Aidar, Tšernigov, Kievskaja Russ-11, Omega ja teised.

Alates tänavu juunist on MTÜ Vaba Ukraina kogunud Ukraina toetuseks umbes 250 000 eurot. Külma sõnul on annetuse suurus keskmiselt 30 eurot.

Annetustelefonid on avatud veel 30. novembrini ja soovijatel on võimalus anda omapoolne panus. Helistades numbrile 9007701 saab annetada 5 eurot, numbrile 9007702 helistades annetatakse 10 eurot ning 900 7703 annetatakse 20 eurot.

MTÜ Vaba Ukraina on kodanikualgatuse korras moodustatud vabatahtlike koostöövõrgustik, mille eesmärk on toetada vaba ja demokraatliku Ukraina arengut ja võitlust oma iseseisvuse eest. MTÜ tegevus on keskendunud just meditsiiniabi saatmisele. Alates varasuvest on ühingu Tartus ja Tallinnas paiknevad liikmed pannud teele kümneid abisaadetisi Ukraina iseseisvust ja vabadust kaitsvatele üksustele.

Head Uudised GoodNews