1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. GoodNews kiidab! Salvest aitas 24 000 euro suuruse annetusega katta ligi poolte ravitoitu vajavate laste kulud
GoodNews kiidab! Salvest aitas 24 000 euro suuruse annetusega katta ligi poolte ravitoitu vajavate laste kulud

GoodNews kiidab! Salvest aitas 24 000 euro suuruse annetusega katta ligi poolte ravitoitu vajavate laste kulud

Möödunud aasta jooksul aitas TÜ Kliinikumi Lastefond katta spetsiaalsele ravitoidusegule kuluva summa 24 haiget last kasvataval perel kokku ca 50 tuhande euro eest. Toetussummast ligi poole kattis Salvest iga Eestis müüdud Põnni toote pealt tehtud 1 sendi suuruse annetusega.

“Me täname kõiki Põnni toodete ostjaid ja Salvestit märkimisväärse toetuse eest 2018. aastal,” avaldas Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein. “Salvesti annetussumma oli möödunud aastal kõige suurem ettevõttepoolne toetus Lastefondile. Eelnevast veelgi rõõmsamaks teeb meid aga asjaolu, et jätkame Salvestiga koostööd ravitoitu vajavate laste toetamisel ka alanud aastal,” toob välja Hein.

“Salvesti ja TÜ Kliinikumi Lastefondi koostöö läheb vastu juba kolmandale aastale ning meil on siiralt hea meel, et saame Salvesti Põnn toodete müügi kaudu tõmmata tähelepanu ning toetada Lastefondi tegevust,” ütles Salvesti tegevjuht Triin Kõrgmaa. “Salvesti toetus on suunatud ravitoitude soetamiseks ning annab meile võimaluse õla alla panna nende laste toidulaua katmiseks, kes Salvesti tooteid mingil põhjusel tarbida ei saa.”

Lastefond on alates 2010. aastast toetanud ravitoidusegude soetamist raskelt haigetele lastele, kes vajavad neid puuduliku kaaluiibe või füsioloogilise suutmatuse tõttu süüa tavatoitu. Ravitoit, mida haigekassa täiel määral kahjuks ei kompenseeri, tagab neile lastele vajalikud toitained ning vitamiinid, et olla normaalses kehakaalus ning koguda jõudu haigusega toimetulekuks.

Ravitoitu kasutavad sealhulgas lapsed, kes vajavad toitmist gastrostoomi või jejunostoomiga (kõhule tehtud avause kaudu makku või peensoolde suunatud väike sond) kui ka need, kes vajavad kõrgekalorilist vedeltoitu suukaudseks manustamiseks. Peale selle toetab fond sondi kaudu toituvaid lapsi ravitoidusegu manustamiseks vajalike abivahendite (toitmissüsteemid, toidupumbad jms) soetamisel või rentimisel.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi nelja ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews