1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Maxima kinkis raamatukogule üle poole tuhande lasteraamatu
HEA TEGU I Maxima kinkis raamatukogule üle poole tuhande lasteraamatu

HEA TEGU I Maxima kinkis raamatukogule üle poole tuhande lasteraamatu

Maxima kinkis Tallinna keskraamatukogule lastekaitsepäeva eel 600 lastekirjanik Kätlin Vainola ja illustraator Elina Sildrega koostöös valminud tegelusraamatut „Minu Eesti seiklus“. Raamatud anti üle koos Tallinna Õismäe Vene Lütseumi teise ja neljanda klassi õpilastega joonistades ja nuputades. 

Autorid Kätlin Vainola ja Elina Sildre rääkisid üritusel lastele, kuidas said peategelased Pliks ja Plaks raamatukaante vahele ning joonistasid selle ilmestamiseks jutu tahvli peale.

„Nagu näete käib Elina pidevalt paberi ja pliiatsiga ringi ning joonistab enda ümber toimuva paberile. Kui ka kellelegi teist meeldib pidevalt joonistada, siis võib suure tõenäosusega ka teist illustraator saada ja hakkate koostöös Maximaga raamatuid välja andma,“ rääkis üritusel raamatu autor Kätlin Vainola lastele.

„Peame laste ja noorte arengut oluliseks ning loodame, et raamatust leiab uusi teadmisi ning põnevat infot Eesti kohta. Otsustasime Maxima 15. juubeliaasta raames Tallinna keskraamatukogule kinkida raamatud, et veelgi rohkem lapsi saaksid selle abil Eestit paremini tundma õppida ning põnevalt aega veeta,“ sõnas Maxima personalijuht Lea Kimber.

Head Uudised GoodNews