1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Muusikud korraldavad heategevuskontserdi Martin Karu õpingute toetuseks Londonis
HEA TEGU I Muusikud korraldavad heategevuskontserdi Martin Karu õpingute toetuseks Londonis

HEA TEGU I Muusikud korraldavad heategevuskontserdi Martin Karu õpingute toetuseks Londonis

Haapsalust pärit ja viimased aastad Otsa Koolis õppinud Martin Karu (22) alustab sügisel õppimist mainekas Guildhalli Muusika- ja Teatrikoolis. Ta on esimene kontratenor Eestist, kes läbi tiheda sõela Londonisse õppima pääses.

„London on täna Euroopas üks peamisi klassikalise muusika hariduse keskusi, kus pea ainsana maailmas koolitatakse kontratenoreid ainulaadse programmi alusel, mis annab maailmatasemel konkurentsivõimelise hariduse. On suur väärtus, kui noorel inimesel on looduse poolt anne ja ta soovib seda edasi arendada,“ ütles Risto Joost, Martin Karu erialaõpetaja Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis.

Sisseastumiskatsed tegi Martin Karu Eesti Kaitseväes teenides, mis nõudis distsipliini ja järjekindlust enesearendamises, kuid tegu tõestab ilmekalt – sõjaväes käimine ei pane noore inimese haridusteed kinni. Ta sai sisse kõigisse kolme Londoni muusikakõrgkooli – Londoni Kuninglikku Muusikaakadeemiasse, Londoni Kuninglikku Muusikakolledžisse ning Guildhalli Muusika- ja Teatrikooli, valides neist viimase.

Pühapäeval, 30. augustil kell 18 toimub Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus kontsert Martin Karu õpingute toetuseks Londonis. Kavas on ooperiaariaid, renessanssmuusikat ja Cyrillus Kreegi seaded. Esinevad Martin Karu (kontratenor), Risto Joost (kontratenor), Andrew Lawrence-King (harf) ja ansambel Floridante.

Sissepääsu kontserdile tagab annetuse tegemine Kultuuripartnerluse SA kontole EE822200221073282948. Märksõna „Martin Karu Londonisse“. Annetuse soovitatav suurus on 25 või 50 eurot. Iga ostetud piletile lisab Kultuuripartnerluse Sihtasutus omalt poolt samas mahus annetuse.

Head Uudised GoodNews