1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. UUED LAHENDUSED I Tallinn renoveerib lastekodu imikute ja puuetega laste maja
UUED LAHENDUSED I Tallinn renoveerib lastekodu imikute ja puuetega laste maja

UUED LAHENDUSED I Tallinn renoveerib lastekodu imikute ja puuetega laste maja

Tallinn renoveerib Mustamäel asuva Tallinna Lastekodu imikute ja puuetega laste maja (Sõpruse pst 248), selleks kuulutas linnavaraamet välja riigihanke maja renoveerija leidmiseks. Hoone peaks ehitusjärgselt valmima järgmise aasta lõpuks.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul on projekti eesmärgiks parandada vanemliku hooleta raske ja sügava puudega laste eluolu, kujundades perekorterites kaasaegse ja peresarnase elukorraldusliku keskkonna. „Ühtlasi luuakse täiendavad perepõhised erihoolekande teenuskohad raske ja sügava liitpuudega täisealistele ning raske ja sügava puudega laste hoiukoduteenuse kohad,“ märkis Beškina. „Uued ruumilised lahendused tagavad tulevikus lapse arengut toetavate teenuste kättesaadavuse, näiteks rehabilitatsiooniteenuse osutamise kohapeal.“

Riigihanke eeldatav maksumus on 1,9 miljonit eurot, sellest 452 000 eurot on asendushoolduse teenuse osutamiseks mõeldud linnaeelarvelised vahendid. „Asendushooldusele eraldatud riigieelarvelised vahendid ei võimalda meil katta investeeringuid teenuse osutamisega seotud infrastruktuuri, seepärast soovime linna eelarvelised vahendid kasutada vajalikuks investeeringuks ehk Tallinna Lastekodu imikute ja puuetega laste hoone kapitaalremondiks,“ märkis Beškina.

Hoones osutatakse ööpäevaringselt asendushooldusteenust ja samas majas asub ka väikelaste turvakodu, kus on eraldi loodud peretoad-korterid. Rekonstrueerimistööde eesmärk on muuta pereruumide ruumilahendused mugavamaks ja ligipääsetavaks. Põhjalike renoveerimistööde käigus uuendatakse siseviimistlust ja paigaldatakse uued tehnosüsteemid, sh kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, elektrisüsteemid, sideühendused jne. Projekti järgi kujundatakse korterid ümber võimalikult peresarnase teenuse pakkumiseks. Ühtlasi ehitatakse raske ja sügava liitpuudega täisealiste jaoks perekorterid.

Head Uudised GoodNews