1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Sel nädalal jagab Tallinn 1208 toidupakki
HEA TEGU I Sel nädalal jagab Tallinn 1208 toidupakki

HEA TEGU I Sel nädalal jagab Tallinn 1208 toidupakki

Tallinna linn jagab sel suvel toidupakke majandusraskustes lastega peredele – toiduabi saavate perede arv on iga nädalaga kasvanud, nii jagatakse sel nädalal 1208 toidupakki 560-le perele.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul jagavad toiduabi linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad arvestusega üks toidupakk ühe lapse kohta nädalas. „Nädalate lõikes on toidupakki soovivate perede arv märkimisväärselt kasvanud. Ühtlasi arvestame sellega, et see kasv jätkub, eriti veel pärast suvist puhkuste perioodi ehk augustis,“ tõdes Beškina. „Paraku on eriolukorrast tingituna paljude perede majanduslik olukord muutunud ja linna välja töötatud täiendav meede pakub inimestele reaalselt abi ja tuge. Abi saamiseks tuleb pöörduda elukohajärgsesse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonda. Kui taotlus on juba esitatud ja abivajadus hinnatud, siis ei ole enam taotlust vaja esitada ning inimene on nimekirjas terve perioodi vältel ehk juulis-augustis.“

Kui esimesel nädalal jagati 522 toidupakki 231-le perele, teisel nädalal 941 toidupakki 440-le perele, siis nüüd, kolmandal nädalal vastavalt 1208 pakki 560-le perele.

Toiduabipakkide sisu võib nädalate lõikes mõnevõrra erineda, kuid ühel nädalal väljastatud toiduabipakid on samasugused. Toidupakis on pagaritoode (sai, leib või sepik), jook (mahl, piim, keefir või siirup), lihatoode ( nt. sink, suitsuvorst, viinerid, pihvid vms.), magustoit (kohupiimakreem, puding või jogurt), piimatoode (juust, sulajuust vms.), köögi- ja puuviljad ning munad.

Linn töötas eelmisel kuul välja täiendavad sotsiaaltoetuse meetmed, millega toetatakse eriolukorrast tingituna või majanduslanguse järel töötuks jäänud või majandusraskustesse sattunud abivajavaid linlasi ja nende peresid. Ühe meetmena jagatakse juulis ja augustis toidupakke majandusraskustes lastega peredele, kus netosissetulek esimese pereliikme kohta on väiksem kehtivast töötasu alammäärast (584 eurot) ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80% kehtivast töötasu alammäärast. Abi saajateks võivad olla näiteks paljulapselised pered, üksi lapsi kasvatavad vanemad või vanavanemad ning lastega pere, kus on vanemad jäänud hiljuti töötuks.

Head Uudised GoodNews