1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ÕNNEKS SUUTIS MEES APPI HÜÜDA I G4S rannavalvur päästis Võrus uppumisohtu sattunud mehe
ÕNNEKS SUUTIS MEES APPI HÜÜDA I G4S rannavalvur päästis Võrus uppumisohtu sattunud mehe

ÕNNEKS SUUTIS MEES APPI HÜÜDA I G4S rannavalvur päästis Võrus uppumisohtu sattunud mehe

Pühapäeva õhtul sattus Võrus Kubija rannas uppumisohtu nooremapoolne mees. Õnneks suutis mees appi hüüda ja G4S rannavalvur sikutas ta ühe rannakülastaja abil kiirelt veest välja.

19. juulil peale kella viit õhtul kuulis rannaalal patrullinud vetelpäästja, et keegi hüüdis korra „Appi-appi!“. Ta märkas, et umbes paar meetrit sillast vehib kätega ja üritab end veepinnal hoida üks mees.

Rannavalvur jooksis abivajajani ja ulatas talle käe, hoides samal ajal teise käega silla piirdeks olevast köiest kinni. Sedasi sikutas vetelpäästja abivajaja sillale lähemale ja ühe rannakülastaja abil tõmmati mees veest välja.

Päästetud mees oli ujudes vett kurku tõmmanud ja kui ta üritas seejärel jalgu põhja panna selgus, et vesi on üle pea. Selles kohas on järv umbes kaks meetrit sügav. Mees sattus üle pea vees paanikasse ja hüüdis kohe appi.

Õnneks suutis mees abi kutsuda ja vetelpäästjal õnnestus seetõttu kiirelt reageerida. Uppumisohtu sattunud inimene üldjuhul appi ei hüüa, sest kogu tema energia läheb enda vee peal hoidmisele.

Meedikute abi päästetu ei vajanud. Rannas oli sel ajal umbes 80 inimest.

Head Uudised GoodNews