1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Headuse Seinaga on tudengitele toodud juba triikraudu, veekeetjaid ja palju riideid
Headuse Seinaga on tudengitele toodud juba triikraudu, veekeetjaid ja palju riideid

Headuse Seinaga on tudengitele toodud juba triikraudu, veekeetjaid ja palju riideid

Nagu on Maximal soovidepuu Inglipuu, nii on Rocca al Marel Headuse Sein. Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Rocca al Mare on tudengitele kogunud enam kui 100 igapäevaseks eluks vajalikku tarbeeset. 23. oktoobril alustati kaubanduskeskuses noortele erinevate esemete kogumist, et lihtsustada nende ülikooliteed.

„Mitme noore unistused on juba ellu viidud, kuid paljud veel ootavad täitmist. Inimesed on toonud palju ka muid esemeid, mida noorte soovide seas ei olnud, aga need võimaldavad noori toetada ka teiste asjadega,“ kommenteeris heategevusprojekti Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Näiteks on tudengitele toodud triikraudasid, veekeetjaid ja palju riideid. Konkreetsete soovide seast on toodud näiteks blender ja printer,“ lisas Õunap.

Headuse Seina juurde võib tuua erinevaid esemeid, mis on terved, puhtad või täiesti uued. „Tahame noorteni toimetada sellised asjad, mis neil võimalikult kaua vastu peaksid,“ ütles Õunap.

Ülikooli õppimaasumine tähendab paljude noorte jaoks kodust lahkumist ja iseseisva eluga alustamist. Omal käel hakkamasaamine on väljakutse paljudele, eriti suurperedest pärit tudengitele, kelle ressursid õppimisvahendite ja eluks vajalike tarbeesemete soetamiseks on väiksed või olematud. Eesti Lasterikaste Perede Liit tegi oma liidu tudengite seas küsitluse, et teada saada, millistest igapäevaeluks vajalikest esemetest nad puudust tunnevad. Vastuste põhjal ehitati keskusesse Headuse Sein, kuhu inimesed saavad tuua asju iga tudengi soovi täitmiseks või ka muid esemeid, mida noortel vaja võib minna.

„2020. aasta on pannud inimesi veel enam hindama heategevust ja toetamist. Sellepärast on meil ka keskusega väga hea meel, et saame koos Lasterikaste Perede Liiduga toetada just noori tudengeid, kes tihtipeale jäävad heategevusprojektides veidike tahaplaanile,“ sõnas Rocca al Mare keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Helina Leif. „Ka keskuse rentnikel on võimalik oma panus anda. Näiteks on seda juba teinud Rademar ja Cortefiel,“ lisas Leif.

Headuse Sein paikneb Rocca al Mare keskuse teisel korrusel. Tudengitele oodatavate tarvete nimekirjas on jalanõud, koolitarbed, kööginõud, söögiriistad, spordivahendid, saunalinad ja palju muud õppuritele eluks vajalikku.

Head Uudised GoodNews