1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Heategevus on hea tegevus! Laenufirma annetas Lastefondile 5000 eurot haigete laste välisravireiside toetuseks
Heategevus on hea tegevus! Laenufirma annetas Lastefondile 5000 eurot haigete laste välisravireiside toetuseks

Heategevus on hea tegevus! Laenufirma annetas Lastefondile 5000 eurot haigete laste välisravireiside toetuseks

LastefondFinantsteenuseid pakkuv ettevõte Hüpoteeklaen otsustas käesoleva aasta jõuludel teha TÜ Kliinikumi Lastefondile 5000 euro suuruse annetuse haigete laste ravireiside toetamiseks välismaal.

Hüpoteeklaenu turundusjuht Anneli Põder ütles, et ettevõtte meelest on heategevus hea tegevus ja nad leiavad, et miks mitte aidata neid, kellel abikätt on kõige rohkem vaja. “Lastega seotud on alati südantsoojendav või murettekitav,” nentis ta. “Juba sügisel aitasime Tallinna Lastekodu lapsi koolitarvetega ning kuna see tekitas nii hea tunde, siis mõtlesime, et teeme seda jõulude ajal jälle.”

Põder nentis, et Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond sai valitud seetõttu, et tegemist väga tänuväärse ettevõtmisega. “Ravireise vajavaid lapsi otsustasime toetada aga eelkõige sellepärast, et nende abipalveid ei ole ehk nii palju kuulda olnud,” tõi ta välja. “Kui saame neid oma toetusega kuidagigi aidata ja nende jaoks ravi kättesaadavamaks muuta, siis on see meile väga suur rõõm.”

TÜK Lastefond on mitmete aastate jooksul aidanud peresid, kelle raskelt haigele lapsele on tarvis meditsiinilist abi, mida Eesti raviasutustes vähese kogemuse tõttu veel ei pakuta ning kes vajavad seetõttu ravi välismaal. Eesti Haigekassa katab enamasti küll nende laste meditsiinilised kulud välismaa raviasutustes, kuid ravireisidega seotud lisakulutused nagu majutus- ja sõidukulud jäävad tavaliselt perede enda katta. Ka nende tasumine on harilikult peredele üle jõu käiv, mistõttu toetabki neid selles oma heade annetajate ja koostööpartnerite abil TÜK Lastefond.

Head Uudised GoodNews