1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TUBLI TEGU I Tudengid kogusid kõigest ühe päevaga ligi 300 püsiannetajat
TUBLI TEGU I Tudengid kogusid kõigest ühe päevaga ligi 300 püsiannetajat

TUBLI TEGU I Tudengid kogusid kõigest ühe päevaga ligi 300 püsiannetajat

Kuna hetkel on raamatumüüjatest tudengitele USA-sse müügitööle sõitmine välistatud, siis otsustasid tudengid oma pikalt harjutatud müügioskused tööle panna hoopis heategevuse jaoks. Kõigest esimese tööpäevaga suudeti erinevatele heategevustele juurde saada püsiannetusi ligi 25 0000 euro eest aastas.

Kui tavapäraselt sõitis mai lõpus USA poole teele mitusada Eesti tudengit, et seal suvi läbi ukselt uksele hariduslikke raamatuid müüa, siis reisipiirangute leevenemist oodates on tudengid ette võtnud hoopis annetuste kogumise heategevuse jaoks.

„Paljud meie inimesed on müügioskusi pikalt lihvinud ning viiruse tõttu pidime ära jätma ka oma igal kevadel toimunud „Kevadkoputus“ kampaania, millega kogusime raha SOS Lastekülale. Koostöö SOS Lastekülaga jätkub, aga leidsime, et võiksime seda ringi veelgi suurendada ja paneme oma oskused proovile seal, kus seda kõige rohkem vaja on,“ selgitas Aitan Eestit projektijuht ja Southwestern Advantage liige Priit Märtin.

Kõigest esimese „tööpäeva“ jooksul suutsid juba telefonikõnede tegemise ajal tudengid heategevustele juurde saada ligi 300 püsiannetuste tegijat. Need lisandunud püsiannetused tähendavad heategevustele aastas ligi 25 000 eurot lisavahendeid. Märtini sõnul on samas tempos kavas jätkata suurema osa juunist, kuni tudengid USA-sse sõita saavad.

„Eriti tore on meile olnud aga inimeste sõbralikkus ja lahkus tublide heategevuste abistamisel. Kõik heategevused ja ka meie oleme annetajatele vägagi tänulikud,“ lausus Märtin.

Tudengid koguvad telefoni teel annetusi uue projekti MTÜ Aitan Eestit (www.aitaneestit.ee) nimel, et selle läbi aidata leida eelkõige püsiannetajaid erinevate valdkondade heategevuslikele organisatsioonidele. Abi saavaid organisatsioone lisandub nimekirja pidevalt juurde, kuid seni on seal juba: Laste ja Noorte Kriisiprogramm, Eesti Sünnitusmajade Toetusfond, MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskus, Doktor Kloun MTÜ, mis aitab haiglas olevate laste tuju paremaks teha, Naerata Omati, mis aitab puudustes peresid, lapsi ja terviseprobleemidega inimesi; Naeratuse Eest SA, mis toetab hambaravi vajavate isikute ravikulude katmist, Eesti Lasterikaste Perede Liit, Do Good MTÜ ning Junior Achievement Eesti, mille missioon on toetada ettevõtliku Eesti arengut.

„Aitan Eestit MTÜ on võtnud sihiks muuta heategevus läbi püsiannetuste populaarsemaks, efektiivsemaks ja mõjusamakas. Loodetavasti saavad just meie tudengid selle eesmärgi täitmiseks kõvasti kaasa aidata. Samal ajal on see ka neile hea treening ajaks, mil saame siiski USA-sse sõita,“ märkis Priit Märtin.

Eelnevatel aastatel on eestlaste juhendamisel käinud USA-s müügitööd tegemas ka tudengid Lätist, Leedust, Poolast ja Slovakkiast ning ka neis riikides on tudengid sellel suvel hoopis heategevuste jaoks tööd tegemas.

Esimest korda osalesid Eesti tudengid Southwestern Advantage’i suvetööl USA-s 2001. aastal. Nüüdseks on sellest programmist välja kasvanud Baltimaade üks edukamaid tudengiorganisatsioone, mille tegevusest on rahvusvahelise elu- ja töökogemuse saanud üle 2500 Eesti tudengi. Programmi raames saavad tudengid põhjaliku ettevõtlus- ja müügikoolituse ning seejärel veedavad suve Ameerikas reisides, ukselt uksele haridusraamatuid müües ning õpinguteks raha kogudes.

Head Uudised GoodNews