1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGU! McDonald’s annetas Baltikumis üle 72 000 euro lastele
HEATEGU! McDonald’s annetas Baltikumis üle 72 000 euro lastele

HEATEGU! McDonald’s annetas Baltikumis üle 72 000 euro lastele

Heategevuslik fotosessioon 2014 Laura Remmeliga
Heategevuslik fotosessioon 2014 Laura Remmeliga

McDonald’s toetas novembrikuus toimunud McHappy Day heategevuskampaania tulemusena Eesti, Läti ja Leedu laste heaolu edendavaid projekte ühtekokku enam kui 72 000 euroga. Eestis annetas McDonald’s 21 645 eurot Lastekaitse Liidule, et kujundada liidule kuuluvast Remniku õppe- ja puhkekeskusest liikumispuudega laste vajadusi arvestav kaasav laagrikompleks.

“Meil on hea meel tänavuse eduka kampaania üle ja oleme tänulikud kõigile, kes sellesse oma panuse andsid. Liikumispuudega inimeste arv suureneb Eestis aasta-aastalt, mistõttu on nende huvide ja vajadustega arvestamise üha olulisem. Eriti tähts on see laste puhul, kellel peaksid piiratud liikumisvõimest hoolimata olema oma tervete eakaaslastega samaväärsed võimalused arenemiseks, mängimiseks ja lapsepõlvest rõõmu tundmiseks,” sõnas Lastekaitse Liidu juht Martin Medar.

Remniku õppe- ja puhkekeskus Foto: Lastekaitse Liit
Remniku õppe- ja puhkekeskus
Foto: Lastekaitse Liit

Remniku õppe- ja puhkekeskuse renoveerimine on tema sõnul vajalik, kuna võimaldab koos viibida nii puudega kui ka tervetel lastel, mis on tänases ühiskonnas pigem erandlik. “Usume, et erinevuste kogemine annab lastele hindamatu kogemuse ja aitab muuta meie inimesi sallivamaks,” ütles Medar.

“Heategevus sarnaneb oma olemuselt liblikaefektile – iga inimese pisemastki abist saab alguse suur ressurss, mis aitab luua muutust. Pered ja lapsed on McDonald’s restoraniketi jaoks väga olulised. Igapäevaselt külastavad meid tuhanded pered, kellega koos veedame nii argihetki kui ka meeleolukaid tähtpäevi,” ütles McDonald’s Baltikumi tegevdirektor Vladimir Janevski.

McDonald’s panustab Eestis McHappy Day kampaaniaga laste heaolu edendavatesse projektidesse juba üheksandat korda. “Teadmine, et oma külastajate abiga kogutud annetuse summa abil saame kaasa aidata väärt algatuse elluviimisesse, on parim võimalik põhjus oma missiooni jätkamiseks,” lisas Janevski.

McDonald’s tänavuse heategevuskampaania McHappy Day eesmärk oli juba teist aastat koguda annetusi Lastekaite Liidule, et muuta liidule kuuluv Remniku lastelaager liikumispuudega laste vajadustele vastavaks. Möödunud aastal alustati Ida-Virumaal asuvas laagrikompleksis esmaseid hädavajalikke ehitustöid ja tänavuse annetuse abil finantseeritakse renoveerimistööde jätkamist.

Novembrikuu jooksul müüs McDonald’s heategevuslikul eesmärgil kampaania prille ja kutsus inimesi üles spetsiaalse naerusuuga pilte tegema, annetades kampaania alguses iga pildi eest ühe euro ja lõpus viis eurot projekti elluviimiseks. Kogutud annetuste tulemusena muudetakse üks Remniku keskuse hoone liikumispuudega lastele ligipääsetavaks, rajatakse vajalikku inventari sisaldav pesuruum ning laud- ja kaldteed kõikjale laagri aladele. Eesmärk on 2016. aasta suvel tervitada laagris 24 liikumispuudega last, kes saavad koos tervete lastega aktiivselt laagrisuve nautida.

Head Uudised GoodNews