1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ILUS TEGU I DPD töötajad kõndisid ja jooksid heategevuse nimel maailmale ringi peale
ILUS TEGU I DPD töötajad kõndisid ja jooksid heategevuse nimel maailmale ringi peale

ILUS TEGU I DPD töötajad kõndisid ja jooksid heategevuse nimel maailmale ringi peale

Kulleri- ja logistikaettevõte DPD töötajad võistlesid juba mitmendat aastat omavahel kilomeetrite kogumise võistlusel, et innustada töötajaid suuremale aktiivsusele ning ühtlasi toetada liikumispuudega lapsi. Kuu ajaga läbiti kokku üle 16 000 kilomeetri, millega toetati TÜ Kliinikumi Lastekliiniku kaasaegse käeroboti ostu ning liikumispuudega laste spordilaagreid.

Võistluse eesmärk on meeskondadena koguda kuu aja jooksul kõndides, joostes või muud moodi aktiivselt liikudes kokku võimalikult palju kilomeetreid. „Parimad liikujad saavad premeeritud, aga peamine on see, et kogutud kilomeetreid eurodesse teisendades toetame lapsi, kelle liikumine on erinevatel põhjustel piiratud,“ selgitas DPD Eesti personalijuht Annika Oruaas.

Sellel aastal võtsid DPD töötajad heategevuslikust aktsioonist eriti aktiivselt osa ning Eesti töötajad suutsid kokku koguda 16 281 kilomeetrit. Kogu Baltikumi peale tuli kilomeetreid 48 399, mis on rohkem kui ring ümber maakera. Oruaas märkis, et ilmselt olid töötajad sellel aastal erakordselt aktiivsed ka seepärast, et mõõduvõtt algas vahetult pärast kevadist eriolukorra lõppu.

DPD toetab Baltikumi ülese aktsiooniga kohalikke heategevusi ning DPD Eesti poolt läks annetus seekord Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinikule käeroboti soetamiseks ning Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidule liikumispuudega laste spordilaagrite ja -võistluste korraldamiseks. Kaasaegne käerobot aitab lapsi, kes vajavad taastusravi käe liikumisfunktsioonide parandamiseks ja/või taastamiseks. Spordilaagrite toetuse eest sai Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit juba augustis korraldada liikumispuudega lastele ja noortele parapurjetamise päeva.

„Kuna liikumispuudega noored ei saa ise liikuda, siis liigume meie nende eest ja mul väga hea meel, et sellel aastal tulid DPD töötajad aktsiooniga eriti aktiivselt kaasa. Lisaks liikumispuudega laste toetamisele propageerib aktsioon tervislikke eluviise ka meie enda töötajate seas,“ lausus Oruaas. „DPD Eestist osales kokku 10 võistkonda ning esikohale tulnud võistkond suutis kuu ajaga viie inimese peale kokku koguda 2814 kilomeetrit.“

Heategevuslikust aktsioonist võtsid osa DPD kontoritöötajad ja ka kullerid. Kuigi peamiselt koguti kilomeetrid joostes ja kõndides, siis sai võistlusest osa võtta ka näiteks jalgrattaga või rulluiskudega sõites. Puhtalt kõndimisega suutis näiteks üks DPD töötaja kokku koguda tervelt 974 kilomeetrit.

DPD Eesti toetab ettevõttesisese kilomeetrivõistlusega liikumispuudega lapsi läbi Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu.

Head Uudised GoodNews