1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “Inglipuu” patroon Gerli Padar: juba lastele tuleb õpetada, et iga heategu loob uue heateo
“Inglipuu” patroon Gerli Padar: juba lastele tuleb õpetada, et iga heategu loob uue heateo

“Inglipuu” patroon Gerli Padar: juba lastele tuleb õpetada, et iga heategu loob uue heateo

Kingikampaania “Inglipuu” patrooniks olev lauljatar Gerli Padar usub, et juba varajasest east tuleks lastele selgitada, et heateod on lumepalli efektiga ja ühe tegemine toob endaga kaasa ka teised heateod. Seetõttu kutsub Gerli koos oma perega tänavu kõiki üles olema jõuluingliks ja täitma nende perede laste jõuluunistusi, kel endal selleks praegu võimalusi pole.

Gerli sõnul tähistab nende enda pere jõule nii-öelda traditsiooniliselt. “Kui just keegi meie pereliikmetest ei pea töökohustusi täitma, oleme ikka koos ja sõidame maale vanavanemate juurde. Seal naudime traditsioonilist jõulutoitu ja ootame jõuluvanalt kingitusi. Sellise jõuluaja lihtsus, siirus ja tavalisus ongi see, mida tiheda ajagraafiku kõrval väga ootame – et saaks olla natuke rahulikult, tunda rõõmu lähedastega koosviibimisest ja jätta telefonid mõneks ajaks teise tuppa,” räägib Gerli ja lisab, et selline plaan on tema perel ka saabuval jõuluajal.

Lapsena oli jõuluaeg Gerli jaoks eriline just lume tõttu, mis tõi kaasa päris jõulutunde. “Kui rääkida kingitustest ja jõuluvanast, siis tegelikult tundsime vennaga jõuluvana hääle järgi juba päris varakult ära. Aga mängisime ikkagi kaasa ja tegelikult oligi väga tore ja vahva. Ootusärevus ja elevus olid samasugused nagu täna meie pere lastel,” meenutas laulja.

Ka Gerli lastel on tänavu jõulusoovid juba selged. “Kuu aega tagasi kirjutas väiksem oma kirja jõuluvanale juba ära. Eks see ole kolme-aastasele kohaselt pisut tundmatus keeles, aga päkapikud saavad ju kõigest aru! Ka suurem laps annab õnneks vihjeid, mida ta jõuluvanalt tahaks – nii et sel aastal saab olema mõnevõrra lihtsam,” naerab Gerli.

Ometigi on laulja koos oma perega otsustanud kingituste ringi laiendada – nimelt on Gerli tänavu koos kogu oma perega patrooniks Maxima “Inglipuu” kampaaniale, mille raames saab igaüks teha omalt poolt või koos sõpruskonnaga kingituse vähekindlustatud perest pärit lastele. “Eks see ole paratamatult nii, et meist keegi ei jää elus puutumata nii elu tõusudest kui ka langustest. Ja kui ühel hetkel oleme abi saaja rollis, siis teisel hetkel oleme jällegi ise abi andjad. Just pühade ajal võiksime sellele rohkem mõelda ja õpetada ka oma lastele, et igal heateol on nii-öelda lumepalliefekt,” arutleb Gerli. “Ühest väikesest heateost – olgu selleks kasvõi väikese kingi tegemine tundmatule lapsele – võib kasvada välja midagi suuremat ja elu muutvat ning kes teab, võib-olla tulevad need heateod meile endale mingil hetkel lumelaviinina tagasi. Ja tunne, mis tekib teistele head tehes, on ju äärmiselt hea!”

Kui eelmisel aastal oli Gerli ingliks väikesele tüdrukule Alinale, kes riputas inglipuule soovi saada jõuludeks nuku, siis tänavu teeb laulja kingituse koos kogu perega. “Kutsun ka teisi peresid ja sõpruskondi ühist kingitust tegema! Selle asemel, et üksteisele viisakuskink teha, leidke pigem inglipuult mõne lapse südamesoov ja viige see koos täide. Mõnusa jõulurõõmu osaliseks saate kindlasti nii teie kui ka kingituse saanud laps.”

Vähekindlustatud peredest pärit laste jõuluingliks saab olla igaüks, kes täidab Maxima kauplustes asuvatel inglipuudel mõne lapse soovi ja toob kingituse pakkimata kujul kaupluse infoletti või kassasse. Kõik tehtud kingitused jõuavad piirkondlike sotsiaaltöötajate abiga enne jõule rohkem kui 1300 lapseni.

Head Uudised GoodNews