1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. „Inglite aeg“ puudutas südameid üle terve Eestimaa
„Inglite aeg“ puudutas südameid üle terve Eestimaa

„Inglite aeg“ puudutas südameid üle terve Eestimaa

RistoTV3 heategevuslikus saates „Inglite aeg“ on hetkeseisuga tehtud 31 000 kõne ja abivajajatele on kogunenud 216 700 eurot, mis jagatakse viie abivajaja vahel. Kõik abivajajatest on ilmutanud valmisolekut osa neile kuuluvast summast ka oma äranägemisel edasi annetada, et Eesti inimeste headus jõuaks laiema ringini. Iga abisaaja on oma kandidaadi valikuotsuses vaba. Liinid jäävad avatuks teise jõulupüha õhtuni ning reaalselt jõuab raha abivajajateni uuel aastal.

Selleaastaste abivajajate seas on RETT sündroomiga pisike tüdruk, helitus maailmas elav väike Sander, ratastooli aheldatud ja korterisse lõksu jäänud noormees ja üksi kuut väikest last kasvatav pereisa lugu. Ning eriti läks eestimaalaste südameisse lühikese aja jooksul mõlemad vanemad kaotanud abituriendi Risto lugu, kes vajab majanduslikku tuge iseseisva elu alustamiseks.

Risto klassijuhataja Aave, kes Risto loo TV3-le edastas ütleb täna, et noore mehe majanduslik tulevik on tänu saatele kindlustatud. „On suur rõõm ja inimeste toetus on olnud imetlusväärne,“ ütleb õpetaja ja lisab, et Risto ise poleks abi küsi, kuigi on iga senti väärt. Klassikaaslased iseloomustavad Ristot, kui üht maailma armsamat, toredamat ja tublimat poissi. Nad soovivad teha üksi jäänud noormehele jõulukingituse ning toetada ta edasist elu ja õpinguid, sest vanemateta jäädes jäi ta igasuguse majandusliku toetuse ja abita. Toitjakaotuspensioni saab noormees ette nähtud määras, kuid suvel, enne ülikooli astumist kaotab selle kuni ülikoolini. Samuti, kui Risto peaks sõjaväkke minema, kaotab ta seniks toitjakaotuspensioni. Üks laps meie seast, kes on saatuse ja seaduste tõttu taolises abita vaakumis. Meie kätes on tema abistamine.

Risto lugu:

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=687922″]

Head Uudised GoodNews