1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jõgeva maakond ja Kaarina linn kingivad Moldovas asuvale Ungheni piirkonnale päästeauto
Jõgeva maakond ja Kaarina linn kingivad Moldovas asuvale Ungheni piirkonnale päästeauto

Jõgeva maakond ja Kaarina linn kingivad Moldovas asuvale Ungheni piirkonnale päästeauto

PaasteautoLuua Metsanduskoolis täna algaval Jõgevamaa ja selle välismaiste koostööpiirkondade ettevõtjate ning omavalitsuste rahvusvahelisel kontaktseminaril kingivad Jõgeva maakond ja Soomes asuv Kaarina linn Moldovas asuvale Ungheni administratsioonile päästeauto.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ütles, et kui möödunud aasta kevadel koos maakonna põllumajandusettevõtjatega Unghenis visiidil oli, pöördusid moldovlased abipalvega päästeauto saamiseks nende poole. “Et Eestist polnud võimalik päästeautot saada, teavitasime omakorda meie välismaiseid koostööpartnereid Ungheni piirkonna abipalvest. Sellele reageeris Soomest Kaarina linna linnapea Harri Virta. Täna antaksegi kontaktseminaril Eestis resideeruvale Moldova suursaadikule, Victor Guzunile, üle päästeauto võtmed. Tseremoonial osaleb ka Harri Virta isiklikult.

“See, et kaks Jõgevamaa sõpruspiirkonda kolmandat abistavad, on igati hingekosutav. Üheksakümnendate aastate algul oli päästetehnika osas suuresti abivajajaks Eesti ise, keda ka aidati,” ütles Lõuna-Eesti Päästekeskuse Jõgevamaa päästepiirkonna juht Jüri Alandi. Tema sõnul saab Ungheni administratsioon igati kaasaegse päästeauto. “Jõgevamaa päästepiirkond viib moldovlastele läbi ka väljaõppe auto kasutamiseks,” lisas Alandi.

Teist aastat järjest toimuval rahvusvahelisel kontaktseminaril osalevad väliskülalised Jõgevamaa sõpruspiirkondadest Soomest Keuruu ja Kaarina linnast, Leedust Kaisiadorysest, Moldovast Unghenist ja Valgevenest Voložõnist.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews