1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupank
  4. JÕULUKUINE HEATEGU I Algasid traditsiooniks saanud toidukogumispäevad
JÕULUKUINE HEATEGU I Algasid traditsiooniks saanud toidukogumispäevad

JÕULUKUINE HEATEGU I Algasid traditsiooniks saanud toidukogumispäevad

11. ja 12. detsembril toimuvad Eesti Toidupanga traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad.

Ettevõtmisega on liitunud valik Prisma, Rimi, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoode üle Eesti. Koroonaviiruse leviku ja seatud piirangute tõttu jäävad toidukogumispäevad sel korral ära Jõhvis, Põlvas ja Haapsalus.

Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab toitu annetada 47 kaupluses reedel kella 13-19 ja laupäeval kella 12-19, kuid esineb ka erandeid. On poode, kus toidukogumispäevad toimuvad vaid ühel päeval ja poode, kus kellaajad on natuke teised.

Käesolev aasta on kõvasti suurendanud töötute inimeste arvu Eesti elanikkonna seas, mille tulemusel on märgatavalt kasvanud ka toiduabivajadus. Toidukaupa toidupanga kärudesse annetades on kõikidel võimalus aidata oma piirkonna puudustkannatavaid inimesi. Annetustena on oodatud kauasäiliv ehk „parim enne“-tüüpi toidukaup, näiteks konservid, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, õlid, aga ka moosid, mahlad, kohv, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused.

Piirkondlikud toidupangad jagavad kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudustkannatavate peredeni juba jõuluajal.

Selle aasta jõulukuistesse toidukogumispäevadesse on kaasatud ligi 700 vabatahtlikku, kes aitavad kahe päeva jooksul üle-eestilist toidukogumisaktsiooni läbi viia. Lisaks aitavad vabatahtlikud annetatud toidukauba transportida kauplustest toidupankadesse, kus see samuti vabatahtlike poolt kaalutakse, sorteeritakse ja ladustatakse.

Head Uudised GoodNews