1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEADE INIMESTE ABIGA! Kanal 2 „Kodutunne“ renoveerib täna lapselapsi kasvatava vanaema kodu
HEADE INIMESTE ABIGA! Kanal 2 „Kodutunne“ renoveerib täna lapselapsi kasvatava vanaema kodu

HEADE INIMESTE ABIGA! Kanal 2 „Kodutunne“ renoveerib täna lapselapsi kasvatava vanaema kodu

Kodutunne 122 Misso 01Täna kell 20:30 sõidab Kanal 2 saade „Kodutunne“ Külla Misso kandis elavale Riinale, kes kasvatab oma tütre lapsi. Riina usub, et tegu on justkui taevase õiglusega – pidi ka tema tütar Sigret lapsena kohati kasvama ilma oma emata ehk Riinata. Oleme tunnistajaks keerukale, andestamist tulvil loole.

„Kõige enam mõjutavad meie igaühe elusaatust just meie lähedased,“ usub „Kodutunde“ saatejuht Signe Lahtein.

Kodutunne 122 Misso 04Tänase loo kangelane Riina sai emaks ja läks mehele väga noorena. Nüüd, ligi 40 aastat hiljem arvab ta, et päris ehtsat armastust pole tema elus olnudki. Küll aga vägivalda ja armukadedust. Oma tänast elu koos kolme lapselapsega vanaema Riina lausa naudib.

„Seda, et ilusa kirja tublist vanaemast saatis tegelikult „Kodutundele“ Riina tütar Sigret, kelle lapsi vanaema juba aastaid kasvatab, saime teada alles siis, kui juba ehitama läksime,“ ütleb Lahtein. Selgus, et nii tütar kui ema tunnevad, et on teinud elus valesid valikuid ja neil on olnud paljugi, mida teineteiselt andeks paluda.

Kodutunne 122 Misso 03Sigretil on seljataga piisava turvatundeta lapsepõlv, Riinal on käsil aga vanaduspõli, kus tuleb igapäevaselt vastutada kolme lapse eest.

Riina isa ehitatud majake Läti piiri ääres on vana ja väsinud. Kokk-koristajana töötav Riina kapitaalremonti ette võtta ei jaksa. Heade toetajate ja koduvalla abiga sai Riina majja pesemisvõimaluse, „Kodutunne“ täidab aga nüüd vanaema suure unistuse ilusatest ja soojadest lastetubadest.

„Kodutunne“ on Kanal 2s esmaspäeviti kell 20:30.

[iframe src=”http://kanal2.ee/video/lonelyPlayer?videoid=27873&pid=0&skin=1″]

Head Uudised GoodNews