1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Kelly Sildaru kutsub annetama raskelt haigete laste teraapiate jaoks
Kelly Sildaru kutsub annetama raskelt haigete laste teraapiate jaoks

Kelly Sildaru kutsub annetama raskelt haigete laste teraapiate jaoks

Möödunud aasta sügisel põlve vigastanud Sildarul aitab intensiivne ja järjepidev taastusravi peagi taas sportida. Seetõttu kutsub trikisuusataja üles osalema Üleannetuse heategevuskampaanias, et toetada raskelt haigetele lastele vajalikku arendus- ja taastusravi.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi tänavune põhikampaania Üleannetus keskendub erinevatele arendavatele teraapiatele, mille eesmärk on erinevate haiguse tõttu häirunud funktsioonide parandamine, laste puhul ka arengu toetamine ning lähtuvalt lapse erivajadusest igapäevatoimingutes toimetuleku parandamine. Arendavaid teraapiaid vajavate laste profiil on äärmiselt erinev – käitumishäirest sügava liikumispuudeni. Tihtilugu vajavad liitpuudega lapsed mitut erinevat teraapiat.

Riiklikud vahendid ei ole aga piisavad, et kõikidele raskelt haigetele lastele järjepidevalt vajalikke arendavaid teraapiaid tagada. Lisaks on erinevate terapeutide teenuseid keeruline saada lastel, kes elavad maapiirkonnas. Seega aitab Lastefond raskelt haigeid lapsi kasvatavatel peredel tasuda lapse muusika- ja ratsutamisteraapia eest ning võimaldab nende ja lisaks ka füsio- ja tegevusterapeudi teenuse kättesaadavust ka kodutingimustest, kattes teenuse lisamahu, mida riiklikest vahenditest ei kompenseerita.

Selleks kutsuvad Lastefond ja Kelly Sildaru kõiki häid inimesi ja kollektiive üles täitma arendavaid teraapiaid vajavate laste toetuseks Eesti kaart annetustega. Oma panus on võimalik anda spetsiaalses veebikeskkonnas www.üleannetus.ee, valida Eesti kaardil meelepärane koht, kuhu oma annetus paigutada, märkida sobiv annetussumma ning soovi korral lisada annetusele oma nimi ja soov haigetele lastele.

Sildaru ütleb, et tema taastusravi pärast pole vaja muretseda. Ta nendib, et ei saa seekord küll olümpiale ning sellest on muidugi kahju, aga mõne kuu pärast on tal põlv korras ning ta hüppab ja trikitab jälle. Sildaru toob välja, et kümnetele raskelt haigetele lastele võivad erinevad arendavad teraapiad anda aga täiesti uue elukvaliteedi.

Vaata Kelly Sildaru kampaanias osalemise üleskutset!

Head Uudised GoodNews