1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KINGISADU! McDonald’s tähistab suurejooneliselt 20. sünnipäeva
KINGISADU! McDonald’s tähistab suurejooneliselt 20. sünnipäeva

KINGISADU! McDonald’s tähistab suurejooneliselt 20. sünnipäeva

McDonaldsTäna kell 20.00 keeratakse neljas Eesti McDonald’si restoranis kell 20 aasta võrra tagasi, et tähistada 20 minutit kestva kingisajuga esimese Eesti McDonald’si restorani avamist 1995. aasta kevadel. Nende 20 minuti jooksul on kõigile külastajatele Big Mac burger, keskmised friikartulid või jäätisekokteil tasuta.

Suurim pidu toimub Viru McDonald’si restoranis Tallinnas, kus õhtut juhib Anatoli Tafitšuk ning 90ndate igihaljaid hitte mängib DJ Tom Lilienthal. „Legendaarne Viru tänava McDonald’s oli Eesti esimene McDonald’si restoran ning on tänaseni oma ligi 1,5 miljoni külastajaga Eesti kõige populaarsem restoran. Ühtekokku külastas McDonald’si restorane 2014. aastal 8,1 miljonit inimest,“ ütles McDonald’s Baltikumi tegevjuht Vladimir Janevski.

20. sünnipäeva tähistatakse aga ka Tartus, Pärnus ja Narvas. Tartus Turu restoranis lahutavad külastajate meelt õhtujuht Leho Luukas ja DJ Kalev Kaa, Pärnus Rando Lupp ja DJ Rivo Tettermann ning Narvas Ilja Golomb ja DJ Vladimir Izotov.

Vladimir Janevski sõnul on Eesti olnud alati McDonald’s keti jaoks väga põnev turg. „Siinne dünaamiline majanduskeskkond, uutele kogemustele ja elamustele avatud külastajad ja pühendunud töötajad on võimaldanud McDonald’s restoranil püsida juba kaks aastakümmet sektori tipus. Ma tahan tänada kõiki meie külastajaid, töötajaid ja koostööpartnereid, kes on aidanud selle eduloo teoks teha,“ sõnas ta.

Juubeliaasta tähistamiseks algatab McDonald’s kampaania „20 heategu“, mille raames toimub ka tänane tasuta toodete jagamine. „Eesti on meie jaoks oluline turg ning plaanime panustada siia nii äriliselt kui ka ühiskondlikult, et meie edulugu võiks jätkuda,“ kinnitas Janevski.

Sünnipäevameeleolus McDonald’s korraldas sel möödunud laupäeval Tallinnas, Rotermanni väljakul suure grillipeo, kus tuhaded inimesed seisid tasuta hamburgeri saamiseks sadu meetreid pikas järjekorras, teadmata, et mahlase 100% veiselihapihviga  hamburgeri valmistajaks polnud ei keegi muu kui McDonald’s.

McDonald’s teenindab enam kui 35 000 restoranis üle maailma iga päev ligikaudu 70 miljonit inimest 110 riigis. Üle 80 protsendi McDonald’s restoranidest kuulub kohalikele elanikele.

McDonald’s alustas oma tegevust Eestis 1995. aastal, avades esimese restorani Tallinna Vanalinnas Viru tänaval. Täna tegutseb Eestis 10 McDonald’s restorani (kuus restorani Tallinnas, kaks Tartus, üks Narvas ja üks Pärnus) ning kaks McCafé kohvikut (Tallinnas ja Tartus), kus töötab ühtekokku ligi 535 inimest.

Malta ettevõtte Premier Capital omandusse kuulub 56 McDonald’s restorani Lätis, Leedus, Eestis, Maltal ja Kreekas, kus töötab ühtekokku üle 2500 inimese. McDonald´s on enam kui 26 miljoni külastajaga aastas üks kõige populaarsemaid restoranikette Balti riikides.

Üritusest tehtud fotogaleriid näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews