1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kirjanik Leila Liivak: minu usk inimeste headusesse on taastunud
Kirjanik Leila Liivak: minu usk inimeste headusesse on taastunud

Kirjanik Leila Liivak: minu usk inimeste headusesse on taastunud

Kirjanik Leila Liivak sai juunikuu alguses kirjastuselt ehmatava teate: tema raamat “Vivian” oli neli aastat vana ning raamatupoed seda enam juurde ei telli. Kirjastuse lattu alles jäänud eksemplarid saadetakse utiili. Kirjanikule anti võimalus raamatud päästa, ostes need välja hinnaga 1€ eksemplar. See, mis peale seda juhtus, on aga lausa imeline ning Leila lugu on elav näide sellest, et oma murega – olgu see siis suur või väike – ei tasuks mitte kunagi üksi jääda, sest koos on alati kergem.

Foto: Shutterstock.com

Leila otsustas kirjastuse teate peale sõprade abiga osta välja mingi hulga raamatuid ja need edasi müüa sama hinnaga, mis ta kirjastusele raamatute eest tasuma pidi, 1€ eksemplar. “Mina ise kasu ei saanud, aga raamatud said uue omaniku. “Vivianid” olid veel välja ostmata, kui panin Facebooki raamatugruppidesse kuulutused üles ja raamatusoovijaid lisandus lausa iga minutiga. Leidus lahkeid inimesi, kes ostsid välja mitu eksemplari, kuid soovisid endale ainult ühte ja palusid ülejäänud edasi kinkida. Oli ka hulgiostja, kes tellis 42 eksemplari, et need ühe organisatsiooni liikmetele kinkida,” kirjutab kirjanik oma blogis.

Foto: Shutterstock.com

Ühel hilisel õhtutunnil kirjutas Leilale Jana. Viimane soovis osta üht raamatut endale ja tasuda kogu alles jäänud laojäägi eest, et kõik Leila raamatud päästetud saaksid. “Pakkumine oli liiga hea, et tõsi olla. Ma ei uskunud teda, sest tasuta lõunaid ja tasuta raamatuid pole olemas. Aga Jana kirjutas mulle järjekindlalt edasi,” kirjutab Leila ning jätkab: “Ja ta ostiski raamatute laojäägi ära! Kõik 154 eksemplari. Vähe sellest, Jana kinkis väljaostetud raamatutest kümme pakki mulle, jättis ühe, minu pühenduse ja autogrammiga eksemplari endale ning kolmteist raamatut lubas ta raamatujagamispunktidesse laiali jagada.”

Tänu headele inimestele sai Leila looming veel ühe võimaluse lugejate südamesse jõudmiseks ja taastus ka kirjaniku usk inimeste headusesse.

Head Uudised GoodNews